Segermaskinen fortsätter vinna

Foto: Kanal75
Västerbo Paradise vet fortfarande inte hur det känns att förlora.
TRAV

Kent Knutssons stjärna tog den 14:e raka segern på Kalmartravet under fredagskvällen.

Loppet började med en galopp, men Västerbo Paradise lyckades fixa segern ändå.

– En sådan här häst är det inte så svårt att köra, säger tränaren kusken Kent Knutsson.

Västerbo Paradise fortsätter att rada segrarna. Under fredagskvällens V65-tävlingar tog hästen den 14:e segern i karriären.

Den här gången började loppet med en startgalopp och hästen tappade flera meter. Men det hindrade inte Kent Knutsson och Västerbo Paradise som kom körandes ute i spåren. De fick enkelt ta över ledningen från Viol Hornline och Joakim Lövgren.

Väl i täten var det ingen av konkurrenterna som utmanade och det blev en överlägsen seger för Västerbo Paradise.

– Det är en fruktansvärd speed i honom. Det är få hästar i den här ålderskategorin som kan matcha honom, säger Kent Knutsson.

Att det blev galopp tidigt i loppet var inte hästens fel enligt Knutsson.

– Det var mitt fel. Jag var för tidig vid vingen och så ändrade vi lite i utrustningen inför den här starten. Men det här är saker som går att åtgärda. Jag ville vara med tidigt framför startvingen så att det inte skulle bli passgång för hästen, säger han.

Kent Knutsson vann även i V65-2 under kvällen med Status Que. Det fortsätter att gå bra för amatörtränaren som snart kört in en miljon kronor i år.

– Det kan bero på att vi lever med det här i familjen och jag lägger ner så pass mycket tid. Men jag skulle inte klara mig utan de här hästarna och de skulle inte klara sig utan mig.

Kvällens omgång på Kalmartravet blev favoritbetonad och värdet på sex rätt blev 294 kronor. För fem rätt blev det ingen utdelning, utan pengarna går vidare till nästa omgång.