Conny Nobell är allvarligt skadad

Foto: ALN
TRAV

Elitloppsvinnaren Conny Nobell var på väg tillbaka till eliten igen.

Men nu får hästen vila på grund av en allvarlig skada.

– Det är typiskt, han var ju i så fin ordning, säger Annika Goop.

Conny Nobell hade börjat vägen tillbaka till eliten efter strul. 2006 vann hästen Elitloppet. Efter det har det varit mycket problem och framgångarna har uteblivit. Men nu var det tänkt att Conny Nobell skulle tillbaka till eliten, i hästens tre senaste starter har det blivit en tredjeplats och två andraplatser. Senast körde Björn Goop på chans med hästen och fick lucka till slut och spurtade vasst bakom Dig For Dollars. Conny Nobell har sett väldigt fin ut på slutet och var på väg mot toppformen. Men i dag trampade hästen fel i hagen och ådrog sig en allvarlig skada i en böjsena i höger bakben.

– Det är så typiskt, han var ju i så fin ordning. Björn (Goop) var så nöjd med honom efter ett jobb i fredags och allt såg så bra ut. Han var så fin och pigg i hagen, kanske lite för pigg. Egentligen är det konstigt att det inte har hänt något tidigare, för han försöker svara varje bil som åker förbi hagen, säger Annika Goop.

Blir borta 3-4 månader

Nu är det operation och vila som gäller för Björn Goops ädelsten, Conny Nobell. Veterinär har kollat på hästen efter det inträffade och konstaterat att en operation kan påskynda rehabiliteringen.

– De ska göra en stamcellsoperation på honom. Han kommer att vara borta i minst tre månader. Men Björn är så rädd om den här hästen så det blir nog fyra månader.