Här skadar han Giant Superman

Foto: ATG-LIVE
Jean Michel Bazire och L'Amiral Mauzun (andra utvändigt) stöter ut Fredrik B Larsson och Giant Superman i tredjespår.
TRAV

Här tränger sig stjärnkusken Jean Michel Bazire ut i Åby Stora Pris.

Sekunden senare skadas Giant Superman av fusket.

– Det är oerhört tråkigt att han ska bli skadad på ett oschysst sätt, säger Karin Dahlman som sköter Giant Superman.

Foto: ATG-LIVE

Eftersnacket kring Åby Stora Pris i lördags hamnade till stor del om Jean Michel Bazires bryska styrning bakom L'Amiral Mauzun.

Jean Michel Bazire satt i andra spår när det återstod 300 meter av V75-1 men genom en mycket ful tackling på Fredrik B Larsson och Giant Superman så hittade han ut i tredjespår. Giant Superman fick sig en rejäl tackling och flyttades ut flera spår i sista svängen.

Blev diskad

L'Amiral Mauzun spurtade förbi alla på upploppet men blev senare diskad på grund av trängningen i sista sväng.

Men det allra värsta – Giant Superman blev skadad på grund av fransmannens bryska tilltag.

– Han har fått en skada på ett gaffelband. Den kom i samband med trängningen i lördags. Det är inte så lätt att bli utknuffad i spåren i de farterna. Han har fått en liten blödning och blir borta från banan ett tag.

Hur länge blir han borta?

– Det vet vi inte. Om 14 dagar ska vi kolla upp honom och vi får ta en vecka i taget. Vi hade tänkt starta på honom nu för han håller fin form och det är synd han ska bli skadad på ett oschysst sätt, säger Karin Dahlman.

Elitloppsbråk

Trängningen i sista sväng i lördags var inte första gången Jean Michel Bazire körde fult mot Fredrik B Larsson och Giant Superman. Även i Elitsloppsförsöket så förstörde Bazire för Giant Superman. Den gången var det också en mycket ful trängning. Fredrik B Larsson var mycket ledsen och irriterad efter Elitloppsförsöket i maj månad.

– Hästen kändes enormt fin. Bazire började trycka och jag skrek till honom att sluta. Hjulen krokade i varandra och då körde jag galopp. Bazire måste ha dålig hörsel, sa Fredrik B Larsson då.

Även hästens ägare var missnöjd:

– Jag vill ta den där jävla Bazire och rulla ihop honom, det här är andra gången han gör så här mot oss. Han är djävla idiot som tror att han kan bete sig hur han vill, sa ägaren till Giant Superman.