”Är elak mot andra hästar”

TRAV

Fram till Kriteriet kartlägger Trav365 alla finalhästar

Reven D'Amour är hästen som slåss i stallet – och på banan.

– Han är elak mot andra hästar, säger Henrik Larsson som tränar hästen.

Foto: KANAL75
Reven D'Amour och kusken Fredrik B Larsson,

Hästnamn: Reven D'Amour

Tränare: Björn och Henrik Larsson.

Kusk: Fredrik B Larsson.

Stam: Revenue (far), Melody D'Amour (mor), Super Arnie (morfar).

Henriks kommentar: Revenue har ju alla koll på och han var en riktigt bra häst. Mamman däremot sprang in några hundratusen. Det vi speciellt gillar är korsningen där Super Arnie är morfar. Så är det också på Giant Superman så Super Arnie är något vi gillar.

Vad är det för typ av häst?

– Hemma på gården så är han vild och elak mot andra hästar. Han är väldigt arg och det går inte att hålla på med någon annan häst när han är i närheten, då smäller det. Mot människor är han bra och väldigt glad och enkel. Det gäller att hålla sig undan andra hästar.

Vad kommer han gå med för balans?

– Han kommer gå med aluminumskor fram och järnskor bra. Barfota runt om är nog det optimala men det väntar jag med till nästa år.

Hur kommer han tränas fram tills finalen?

– Han kommer gå ett lätt jobb idag (måndag) och på onsdag. Sedan får han ett väldigt lugnt pass på lördag så han ska hålla sig lugn.

Vinstchans i procent:

– 10 procent (Trav365:s uppskattning).

Troligt löpningsförlopp:

– Reven D'Amour är mycket seg från start vilket innebär att han kommer hamna en bit bak i fältet trots det fina spåret. Blir det sedan dåligt tempo på loppet så kommer nog Fredrik B Larsson söka sig framåt för att skaffa sig ett bra slagläge. Reven D'Amour har styrkan för att fälla alla den tunga vägen.