SUPERHELGEN

Foto: KANAL75
TRAV

För den som är travintresserad är Solvalla den rätta platsen i helgen.

33 lopp ska köras under tre dagar – och vilka superlopp det blev.

Trav365 guidar dig genom godbitarna.

På fredag drar Solvalla igång sitt Kriteriemeeting med lunchtrav. Då går det att spela V4 och V5 och kanske är det den här dagen som gör att det blir plus i kassan när helgen sammanfattas.

Roligaste vinnaren under fredagen enligt Trav365:

– I V4-2 kommer 11 Wall Street Son ut och efter dennes prestation senast så tvekar vi inte med att utnämna honom som draget under fredagens lunchtävlingar. Detta är en mycket kapabel häst som inte alltid haft rätta turen med löpningsförlopp. Senast så spurtade han bra och han ser ut att vara rejält på väg upp i form. Trots det svåra elftespåret så kan han skrälla till ett smaskigt odds. För den som ska spela V5 så är 2 Eliott Hall en spik i avslutningen. En häst som har ruskigt bra fart för klassen och felfritt så bara vinner han.

Superlördag

Fredagens tävlingar håller skaplig klass. Det kan man dock inte säga om lördagens.

12 superlopp ska köras och V75-omgången inleds med Stoeliten och här dyker några av de bästa stona upp.

Hästar som Maid For Tag, Swept To Victory, Passionate Kemp och uppstickaren Trophy Stand syns i startlistan. Det kommer bli en härlig fartfest redan inledningvis på V75 – var så säkra.

V75-3 är Frances Bulwarks lopp (Gulddivisionen). Den som vinner här får en prischeck på 300 000 kronor och många av landets absolut bästa hästar gör upp om det fina förstapriset.

Kan formtoppade Earl Tilly hålla upp sitt innerspår och stå emot ångvälten Triton Sund eller blir det ett ras i kuponghögen då Go On Pale spurtat ner hela bunten? Svaret får vi på lördag.

V75-avslutningen är Bronsdivisionen men det kan man inte tro när man ser vilka hästar som startar. Här finns 4-5 stycken hästar som inom snar framtid spelar ut sina kort i Gulddivisionen.

Speedkulan Teaser Elegance, härlige Device, högkapable Staro Allentown, pånyttfödde B.B.S.Bigtrade och superlöftet Brioni. Detta är fem hästar som inte hade gjort bort sig i en eller två klasser högre än de befinner sig i just nu. Njut av fin travsport när V75-omgången ska avrundas!

Bästa V75-spiken enligt Trav365:

– I V75-5 finns den bästa spiken på V75. Amatören Sölve Bäck har firat stora framgångar med unghästar genom åren och i detta lopp har han fått fram en ny talang. 2 Latitud har haft mycket problem under karriären men nu ser det ljusare ut och hade hästen inte galopperat på upploppet i Sprintermästaren tror vi det hade slutat med ett andrapris. Hästen har mött stenhårt motstånd hela tiden och nu känns det som att han tar flera steg ner när han ställs mot hästar som tjänat lika mycket pengar som han gjort. En rolig spik på V75.

Bobtail mot Lie Detector

När lördagens tolv lopp är körda så är det snabbt hem för att läsa på inför söndagens tävlingar.

V65:ans tredje avdelning under söndagen är något alldeles extra. Då blir det nämligen en duell mellan två av landets absolut bästa fyraåriga ston. Stig H Johanssons Bobtail ställs mot Stefan Hultmans järnsto Lie Detector. Bobtail som startar från spår fyra får ses som förhandsfavorit på grund av att Lie Detector drog nitlotten då hon fick spår tolv.

De två avslutande avdelningarna på V65 är finalerna av Oaks och Kriteriet.

Vem som vinner loppen? Vi säger Speedy Mariela från rygg på ledaren och Maharajah från dödens…

Marshland avrundar helgen

När V65-omgången är avslutad är det nog många som packar ihop sina saker och drar hem.

Men gör inte det. För i lopp 10 så kommer Stefan Hultmans stora löfte Marshland ut och från innerspåret luktar det ledning hela vägen.

Bästa spelet under söndagen:

Det finns mycket olika alternativ att välja på. Men får man över 3 gånger pengarna på Marshland så är det bara att spela. En häst vi tror skräller i Oaks är som vi sagt tidigare Speedy Mariela. I försöket så fick hon ledningen enkelt och stod emot bra över upploppet. Hon är under kraftig utveckling och spåret i finalen blev helt perfekt då hon är startsnabb. Tidig ledning – släpp till någon mer betrodd och sedan spurta ner alla till slut. Det är enkelt med trav ibland.