”Väldigt trevlig och harmonisk häst”

Foto: KANAL75
TRAV

Fram till Kriteriet kartlägger Trav365 alla finalhästar.

Först ut: Conrads Epilog.

– Det är en väldigt snäll och harmonisk häst som verkar trivas med livet, säger kusken Johan Untersteiner.

Hästnamn: Conrads Epilog

Tränare: Roger Walmann

Kusk: Johan Untersteiner

Stam: Rite On Line (pappa), Karenina Lobell (mamma), Speedy Crown, (morfar).

Johan Untersteiners kommentar: Conrads Epilog liknar sin pappa då han är väldigt snabb och explosiv. Mamman har inte gjort något speciellt på banan men lämnat en del fina hästar.

Vad är det för typ av häst?

– Det är en mycket snäll häst som det är lätt att ha att göra med. Han är väldigt trevlig och harmonisk. Det ser ut som han trivs med livet. Han inledde karriären bra och gjorde fina lopp. Redan då förstod man att det var en bra häst. Sen blev han sjuk efter Årjängsstarten och blev sämre. Men sedan tränade han bra ett tag men det kändes ändå långsökt att kvala in till E3-finalen. Men vi hade ju spår ett och kunde smyga med invändigt. Det var inte ens tänkt att vi skulle starta honom i E3-kvalen. Han skulle egentligen ha startat på Visby men poängen räckte inte till. Sedan så vann han ju finalen av E3. I kvalet till Kriteriet så hade jag inte ens tänkt att vi skulle komma förbi Yield Boko från start. Alla hade pratat om hur snabb den var från start. Men jag kände bakom bilen att han bara skulle blåsa till dem. Sedan så tänkte jag att det var lika bra att testa i ledningen, och det gick ju bra.

Barfotainformation: Han har gått barfota runt om på slutet och är bäst då han tävlar så. Vi kommer köra så även i finalen.

Sista jobbet: Går han på torsdag. Han kommer bara få normala rakbanejobb fram tills finalen.

Vinstchans i procent: 4% (Trav365:s uppskattning).

Troligt löpningsförlopp: Conrads Epilog drog en riktig vinstlott då han fick spår ett. Hästen är mycket startsnabb och vi tror han spetsar från början men släpper sedan till Lutfi Kolgjinis Micro Mesh. Sedan kommer storfavoriten Maharajah upp utvändigt och pressar på Micro Mesh som svara ledningen. Får sedan ”Epilogen” lucka på upploppet kan allt hända…