”Ska ta upp kampen med bastubadarna”

Foto: KANAL75
Fredrik Linder och Fredrik B Larsson.
TRAV

Proffstränaren Fredrik Linder lämnar in licensen.

Han slår sig i stället ihop med Solvallatränaren Fredrik B Larsson.

– Vi ska ta upp kampen med bastubadarna från Finland, säger Linder.

Fredrik Linder tillhörde för några år sedan en av landets mest lovande travtränare.

Som son till legendaren Björn Linder så spådes han en lysande framtid inom travet.

Men framgångarna har uteblivit och nu lämnar Fredrik Linder in sin licens och börjar i stället jobba hos kompisen Fredrik B Larsson.

– Jag har en liten rörelse nu och jag vill ta upp kampen med de stora grabbarna. Den kapaciteten har inte jag med mitt lilla material utan då slår jag mig istället ihop med Fredrik B Larsson. Tanken är att vi ska ta upp kampen med bastubadarna från Finland. Eftersom det verkar som det kommer köras mer lunchtrav och eftermiddagstrav framöver så är tanken vi ska vara med där och hugga också. Vi ska försöka sprida ut nätet lite, säger Fredrik Linder.

Hur blir det med dina hästar du tränar nu?

– Hela ligan åker med till mitt nya jobb. Jag har gått och tänkt på detta länge och vi har diskuterat från och till. Jag hade en tanke på att köpa pappas gård men hade inte råd att göra det. Då gjorde jag det här valet. Jag börjar hos Fredrik B Larsson runt 20 oktober.

Linder fortsätter:

– Det ska bli jätteskönt att komma ifrån att ha eget. Nu blir jag anställd istället för att behöva driva något eget. Nu får jag göra det jag är bra på, att träna och forma hästar.

Ska du flytta till Stockholm?

– Det är målsättningen. Jag börjar jobba där en prövoperiod. Jag kommer från början att pendla, det är ju bara elva mil från Avesta. Sedan finns det ju möjlighet att sova över där om jag vill. Vi ska nog komma fram till någon lösning, säger Fredrik Linder.