Sahara Dynamite höll undan till seger

Foto: Kanal75
Tränaren Timo Nurmos med Sahara Dynamite.
TRAV

Sahara Dynamite kunde knappt hålla undan till seger.

Clear Sign spurtade mycket bra men hann inte fram till storfavoriten.

– Det är alltid kul att vinna, sa tränaren, Timo Nurmos efter loppet.

Det var omgångens största favorit som inledde V75-spelet på Sundbyholmstravet. Men det blev mycket hårt i mål mellan Sahara Dynamite och Clear Sign.

Sträckte på sig

Sahara Dynamite fick överta spets från stallkamraten Carmel som med Björn Goop i sulkyn tidigt tog hand om ledningen. Första 500 meterna travades på 1.11,6. Jorma Kontio bakom Sahara Dynamite fick sedan dämpa en aning och första kilometern gick på 1.14,4. In i den sista svängen såg Sahara Dynamite en aning seg ut. Samtidgit styrde Ove A Lindqvist på med Clear Sign och hästen spurtade mycket bra. Mitt på upploppet såg det ut som att Clear Sign skulle kunna gå förbi. Men Sahara Dynamite sträckte på sig och höll undan. Segern i Breeders´Crown-finalen för hingstar och valacker var värd 700 000 kronor.

– Det är alltid kul att vinna. Banan blev lite småtrög. Man är glad när man får träna såna här hästar, sa Timo Nurmos efter segern.

Jorma Kontio var också nöjd med segern och hästen.

– Det blev hårt i mål. Han var bra, men banan var lite tung, Jorma Kontio.

– Det var det värsta hittills. Jag mådde så dåligt, 100 meter kvar så var jag övertygad att han skulle förlora. Men det är dynamiten, han vägrar förlora. Jag tror att det var något fel med honom. Vi har ett jäkla medflyt, sa ägaren till Sahara Dynamite.

ARTIKELN HANDLAR OM