Stig-Eriks supersuccé

Foto: Kanal75
TRAV

Stig-Eriks succé fortsätter.

Bobtail var stark och vann knappt – det var andra Breeders´Crown-segern för dagen till Stig H Johansson och Erik Adielsson.

– Jag är jätteglad. Jag tackar Stig och Bobtail, sa Erik Adielsson efter den andra segern.

När listorna kom så skulle Breeders´Crown-finalen för de fyraåriga stona stå emellan Stig H Johanssons Bobtail och Stefan Hultmans Lie Detector. När Lie Detector blev struken såg det serverat ut för Bobtail.

”Jag är jätteglad”

Och i loppet visade Bobtail att hon är en riktig topphäst. Bobtail kunde inte vara med i någon körning inledningsvis och fick en position lite längre bak i andraspår. Med varvet från mål avancerade Erik Adielsson och och Bobtail fram utvändigt om ledaren och satte sig lugn. I ledningen satt High Hope Face och Thomas Uhrberg. Men när Bobtail började att massera så hade ledaren ingenting att sätta emot. In på upploppet så ledde Bobtail med flera längder. Men från innerspår fick Victoria Sisu lucka och spurtade mycket vasst och det var mycket hårt i mål. I och med segern tog Stig H Johansson och Erik Adielsson den andra Breeders´Crown segern för dagen.

– Jag är jätteglad. Jag tackar Stig och Bobtail, hon var ruggigt bra. Jag är född under en lycklig stjärna, sa Erik Adielsson efter den andra storloppssegern för dagen.