Jansson tog en dubbel i Umeå

TRAV

Torbjörn Jansson gästade Umåker i dag.

Och han gjorde det med framgång – Jansson vann två lopp inom V65.

– Han gjorde det mycket bra, sa Torbjörn Jansson efter första dagssegern.

Foto: Suzan Olsson/Kanal75
Torbjörn Jansson.

Solvalla-tränaren och kusken Torbjörn Jansson gästade Norrland i dag, närmare bestämt Umeå och Umåker. Och Janssons gästspel på norrlandsbanan var lyckat.

I den andra avdelningen körde han Svante Båth-tränade I´m Alone Face till seger från tillägg. Jansson tog en lugn start och lät hästen trava in sig. Det blev lite växelkörning i ledningen och tempot var hyggligt högt i loppet. På den sista bortre långsidan så attackerade Jansson och hästen I´m Alone Face gick riktigt bra i spåren. In på upploppet hade hästen skaffat sig grepp om ledaren och rann undan till enkel seger.

– Han gjordet det mycket bra, sa segerkusken efter loppet.

Löpsugen

I den femte avdelningen var det dags för Torbjörn Jansson att få segerdefilera igen. Med hästen Liberty F.H. tog han en safety start, men attackerade tidigt fram mot ledaren och fick överta ledningen. Hästen såg mycket löpsugen och bra ut för dagen och Jansson hade inga problem med att rycka undan från ledningen.

– Det var jättebra. Hon kändes bra så jag provade att överta ledningen och det gick ju, sa Jansson efter loppet.

Värdet rusade iväg

Inför den sista avdelningen var värdet cirka 30 000 kronor – men det fanns starka favoriter, Crown Kemp och Born to Dance i V65-6. Men ingen av dem kunde svara Alex Broline och Jan Norberg som hade en ordentlig slutrepa att tillgå. Värdet rusade då i väg till 381 113 kronor för sex rätt. Tre system lyckades pricka alla rätt i dag. Alla system var inlämnade via ATG-konto. Ett av systemen kostade endast 72 kronor och belönades med, 411 209 kronor.