Faksens jakt på rekordet fortsätter

Foto: KANAL75
Järvsöfaks och Jan-Olov Persson tog i dag den 179:e segern i karriären. Och jakten på Alm Svartens och Sabins segerrekord fortsätter.
TRAV

178 segrar blev i dag till 179 segrar för Järvsöfaks.

Jakten på Alm Svarten och Sabins vinstrekord fortsätter och i dag tog sagohästen en seger till.

– Det är en otrolig häst, säger Jan-Olov Persson efter loppet.

14-årige Järvsöfaks fortsätter att vinna på travbanorna och jakten på Sabin och Alm Svartens segerrekord fortsätter för sagohästen.

I dag mötte Järvsöfaks endast fyra motståndare och på papperet var uppgiften enkel. Hästen var som vanligt mycket betrodd och spelad till 1,10 på toton.

Jan-Olov Persson tog en lugn start med hästen, men efter 700 meter avancerade han fram utvändigt om ledande Lome Kongen som välvilligt släppte ledningen. I ledningen sprang Faksen på i sitt eget tempo. Men Lome Kongen följde med kloss i ryggen och i den sista svängen såg det ut som han skulle kunna hota Järvsöfaks om segern, men Jan-Olov Persson körde undan och vann till slut enkelt även fast Lome Kongen höll strålande där bakom. Seger 179 var ett faktum och nu har hästen bara tre segrar kvar till Sabins rekord (182) och fem till Alm Svartens (184).

– Det är roligt. Så frisk och fin han är nu så ska vi nog klara det. Det är en otrolig häst, fantastiskt. Fantastisk att köra och att fått varit med och följt honom, säger Jan-Olov Persson efter loppet.

Startar på V75

Och vi behöver inte vänta länge på att se honom ute på travbanan igen. Är allt som det ska med Faksen efter dagens start så är planen att starta nästa lördag i Gävle på V75. Dit hästen är anmäld.

– Ser allt bra ut så blir det V75 på lördag, meddelade Persson i vinnarcirkeln.

Väl där kan den 180:e segern komma för sagohästen som otroligt nog fortsätter imponera stort på travbanorna. Dagens segertid blev, 1.23,6 vilket är tre hundradelar från hästens rekord över 2140 meter.