Så kom dvärgen Toker tillbaka

Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN/FREDRIK HJERLING
TILLBAKA Dvärgen ”Toker” var tillbaka i Vinnare V75 under lördagens sändning.
TRAV

Jessica Almenäs efterlyste dvärgen ”Toker” i TV4:s direktsändning.

Hennes vädjan gav resultat då en pappa förstod att hans barn hade figuren.

– Toker kom tillbaka till oss med posten och är i kanonform, säger Stefan Serrander, redaktionschef för programmet Vinnare V75.

I den här säsongen av Vinnare V75 har programledarna och travexperterna delat ut en dvärg till en kusk, tränare eller häst som gjort en bra, rolig eller dålig prestation.

Men i oktober försvann en av tygfigurerna, då ”Toker” plötsligt kom bort. Programledaren Jessica Almenäs gick ut i direktsändning och efterlyste dvärgen.

– Vi misstänker att han är stulen. Om det är någon som hittar honom så lägg honom i ett kuvert och skicka det till OTW. Vi saknar honom, sa hon.

Hennes vädjan gav resultat och i lördagens sändning var dvärgen tillbaka bland sina dvärgkompisar.

– Det var Filip på vår redaktion som fick ett sms förra söndagen om att någon hade hittat ”Toker”. Vi ringde numret på måndagen efter och då hade de skickat honom med posten till oss, säger Stefan Serrander.

Toker hade hittats på Åbytravet efter att Vinnare V75 hade sänts där.

– Det var någon som hade hittat honom och tänkt ge honom till sitt barnbarn. Barnbarnets pappa hade sett efterlysningen på TV och förstått att det var vår ”Toker” som de hade hittat, säger Stefan Serrander.

ARTIKELN HANDLAR OM