”Vet inte när jag kan rida igen”

Foto: ALN
Ida Olsson
TRAV

Ida Olsson skadades svårt i en montéolycka för omkring en månad sedan.

Efter olyckan har hon svårt att gå och det tjuter i huvudet.

– Jag vet inte när jag kan rida igen, säger hon till Montétravsport.se.

Det var vid det sista loppet på Halmstad i slutet av september som den otäcka olyckan inträffade. Ida Olsson och hennes häst blev påridna och gick omkull i loppet. Hon ramlade av hästen och blev liggandes på banan. Efter olyckan fördes hon med ambulans till sjukhus. Väl på sjukhuset kunde man konstatera att hon klarat sig förhållandevis bra. Enligt läkarna hade hon drabbats av ödem på lungan, ett brutet nyckelben och en fraktur bakom örat. Hon hölls nedsövd i flera timmar innan hon väcktes upp dagen efter olyckan.

Nu, omkring en månad efter händelsen, berättar hon om skadorna och olyckan.

– Jag kan inte göra så mycket, men det känns i alla fall bättre och bättre. Nyckelbenet behöver ytterligare tid för att läka, men värst är att jag har svårt med balansen. Blödningen bakom örat påverkar balanssinnet och det tjuter i huvudet hela tiden. Den skadan ska läka av sig själv, men jag räknar inte med att komma i gång med vardagssysslorna de närmaste två månaderna, säger hon till Montétravsport.se.

Av själva olyckan minns hon ingenting.

– Jag har sett loppfilmen flera gånger efteråt, men det känns som om det är någon annan som råkar ut för olyckan. Det här kan hända i alla lopp eftersom det rids så tätt och förflyttningar i sidled är det stora problemet, säger hon till Montétravsport.se

Många har hört av sig efter olyckan för att höra hur det är med henne.

– Det finns många snälla människor som hjälper mig på olika sätt, inte minst genom att bara höra av sig och det känns bra.

ARTIKELN HANDLAR OM