Publiken som ska ta hem hela potten

Foto: KANAL75
Publik på Åbytravet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
TRAV

Åbytravet siktar på att ta hela 55-miljonerspotten på lördag.

Publiken ska gå ihop och gör ett supersystem.

– Vi ska göra ett system så vi får mycket pengar. Vi vill inte ha några småpengar, säger sportchefen Per Wetterholm.

Lördagens V75-omgång bjuder på dubbel-jackpott på Gävletravet och hela 55 miljoner till en ensam vinnare.

Åbytravet satsar rejält inför helgens V75 och hoppas kunna ta hem hela potten.

Banan tänker göra ett jättesystem där alla som går på torsdagens trav kan vara med. En andel i systemet kommer att säljas för 200 kronor.

– Vi har gjort det här tre gånger tidigare och det har varit succé. Tidigare har vi fått fem eller sex rätt och vann omkring 20 000 kronor. Den gången spelade vi vidare för potten, men det har aldrig blivit sju rätt, säger Per Wetterholm.

Det är Åbyrtavets tipsexpert Sören Englund som ska sätta ihop systemet som kommer att publiceras på Åbytravets hemsida under fredagen.

– Vi ska göra systemet så det bli mycket pengar om vi får in alla rätt, vi vill inte ha några småpengar. Vi hoppas att det blir ett 100-tal andelar. Förra gången blev det 207 andelar sålda. Sören är vår värmningsexpert så alla lyssnar på honom. Jag pratade med honom under måndagen och det är ju tre jättestora favoriter under omgången och vi kommer att gardera minst två av dem, säger han.

Att vinna 55 miljoner kronor på V75 måste vara alla spelares dröm. Om Per Wetterholm skulle skulle vinna hela potten vet han vad han skulle köpa för en del av pengarna.

– Jag skulle nog köpa en häst som kunde tävla i Frankrike, säger han.