Sportchefen har miljondraget

TRAV

På lördag kan en ensam vinnare på V75 ta hem 55 miljoner kronor.

Gävletravets sportchef, Tommy Åström, har hittat miljondraget som ska göra honom till mångmiljonär.

– Pine Brook i V75-2 är min outsider, säger han.

Favoriterna radade upp sig i lördags när V75 avgjordes på Eskilstunatravet.

Omgången blev så enkel att det inte blev någon utdelning på sex och fem rätt.

Det innebär att det nu på lördag är dubbeljackpott då V75 avgörs på Gävletravet. Det är V75-finaler och de bästa hästarna är på plats så för de travintresserade är Gävletravet den plats man ska vara på under lördagen.

– Det blir en riktigt intressant dag på lördag. Det var en höjdare att det blev jackpott samt att vi fick så fina hästar till banan. Att sport och spel går ihop så pass bra är helt perfekt. Nu är det bara att hoppas vädret är bra på lördag, säger Gävletravets sportchef Tommy Åström.

Vad tror du om omgången? Blir det en ensam vinnare som får hämta ut 55 miljoner?

– Det är så många bra hästar med och i programmet har vi spikat Commander Crowe. Det blir väl Jaded i spets och Commander Crowe utvändigt. Att det är så få hästar med i loppet gör inte så mycket för jag tycker att de flesta som är med är riktiga kanoner. Järvsöfaks är även det ett spikförslag men han möter flera bra och får inte ha en dålig dag för att vinna.

Har du något drag som kan ge miljoner?

– Pine Brook i V75-2 är min outsider. Han gick väldigt fort på Hagmyren senast. Han har ett dåligt spår men ska inte räknas bort, säger Tommy Åström.