Bästa tipsen till V65

TRAV

Kvällens V65-tävlingar avgörs på Täby galopp.

Det här är årets sista V65 på banan och publiken bjuds på Stockholms Hösthandikapp.

Spelexperten Per Nicklasson ger dig sina tips.

V65-1

Rankning: 5–6–4–7–3–1–2.

Kommentar: Det känns inte helt rätt med spik på Mr Admiral i V65-inledningen. Men som vi skriver ovan är några av loppen rätt så streckkrävande, och i ett litet fält har Mr Admiral trots allt en god chans över perfekt distans. Det som får oss att tveka lite är att vi tycker att ha borde ha varit lite närmare vinnaren senast för att få överbetyg. Den som har råd att gardera streckar främst Sakari och Gotcha, och för den med stor plånbok är det faktiskt bara sju hästar med i loppet, det går alltså att helgardera.

V65-2

Rankning: 5–3–2–1–4.

Kommentar: Det är möjligt att det är övergarderat med samtliga hästar med på kupongen i detta lopp. Å andra sidan kan man helgardera och ändå bara ödsla fem streck i ett lopp där man inte har någon klar vinnare, så varför inte. För någon klar vinnare har vi inte, vi fick överhuvudtaget fundera länge innan vi bestämde oss för att tippa Tamburello. Den som vill chansa lite plockar bort Heathwood, kanske även Fujisan.

V65-3

Rankning: 2–4–3–6–1–5.

Kommentar: I tvååringslopp garderar vi normalt sett alltid, oavsett om det är trav eller galopp det handlar om – hästarna är helt enkelt för valpiga och orutinerade för att de ska gå att lita på. Här gör vi ändå ett undantag. Sligo Star är så pass imponerande att vi ger honom vårt fulla förtroende. Den här gången står han essutom bättre till än han gjort vid några av sina tidigare framträdanden.

V65-4

Rankning: 12–9–5–6–2–4–11–7–8–3–10–1.

Kommentar: Lågklassigt och öppet i V65-4, vi streckar halva fältet, med sex streck känns det tryggt. Tipset till Mykene som visat fin form på slutet. Känslan är att hon, på ren form, kan gå runt det här gänget.

V65-5

Rankning: 7–4–1–10–11–3–2–8–9–5–6.

Kommentar: Vi får gå lite kortare än vi egentligen vill i V65-6, eftersom några av de övriga loppen är streckkrävande de också. På DD-spelet adderar vi två hästar till systemet. Tipset till gamle Joint Instruction som visar fin form och som trivs med förutsättningarna, och dessutom står bra till.

V65-6

Rankning: 5–11–12–3–7–2–8–6–4–1–10.

Kommentar: Handicapern ser ut att ha lyckats med sitt jobb i detta Stockholms Hösthandikap; loppet ser väldigt öppet ut och vi kan räkna med en tät slutstrid. Vem man tippar är egentligen en smaksak – vi valde Snow Runner – istället kan man konstatera att det behövs ett gäng för att känna sig något sånär trygg. Vi streckar sex hästar på V65-spelet men bara fyra på DD-spelet, för att inte dubbeln ska bli för stor.