Plugga och bli mångmiljonär

På lördag kan läxan bli värd 55 miljoner

TRAV

Är du sugen på helgens jackpott?

Då måste du vara en riktig plugghäst och läsa på.

Häng med i skolbänken – så här läser du på för att klara en läxa värd 55 miljoner kronor.

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL75

Dubbeljackpott med 55 miljoner kronor i potten. Kan det bli bättre? Knappast.

Men för att vinna de stora pengarna krävs det att du ligger steget före de andra spelarna, att du vet lite mer än de andra vet. Självklart så går det att vinna någon gång i bland på tur men vill du bli en vinnare i längden på trav så är det en sak som gäller:

Du måste allid ligga steget före de andra spelarna, då är det bäst chans att gå plus i längden. V75 är ett spel där du aldrig kan få sju rätt varje vecka – det är helt omöjligt. Men den gången raden sitter så kanske det är så att ditt liv blir förändrat för alltid tack vare sju hästar som lyckats vara först över mållinjen till din stora lycka. Lägg mest tid på V75 för det är där de stora pengarna ska fördelas. Försök hitta svaga favoriter och intressanta skrällar. Vissa veckor lyckas man – ibland går allt åt skogen. Men de gånger man misslyckas så är det bara att ta nya tag – det kommer nya lördagar och nya V75:or.

Lördagens omgång är speciell. För oss travälskare kliar det i fingrarna att få hugga ner i listorna och hitta dragen som ska ge just dig miljonvinst.

Söndag kväll: Startlistorna kommer till V75 och det är då hela proceduren börjar. Ta en snabb överblick söndag kväll. En snabb koll där man får en känsla för hur omgången ser ut. Just denna vecka fick jag känsla för två hästar när jag kollade snabbt i söndagskväll. Teaser Elegance (V75-1) och Livi Barcelona (V75-6).

Onsdag: Eftersom jag gillar spelet V64 så brukar jag lägga krutet på det fram till onsdagen. Men när jag åkt hem efter Solvallabesöket så är det fokus på V75. Onsdagkväll börjar man gräva lite mer djupt i listorna. Jag börjar först med att kolla vilka hästar jag tycker är helt chanslösa i loppen – sådana hästar som enligt mig inte kan vinna. Sedan så kollar jag spetsbud och taktik. Vilken häst får ledningen? vem får överta? vilken får den perfekta resan i rygg på ledaren? Frågorna är många onsdagkväll och ATG:s lopparkiv är en mycket bra hjälp. Förhoppningsvis är de flesta frågorna lösta då man slår igen datorn sent på onsdagskvällen.

Torsdag: När man är klar med positionerna i loppet så är det dags att börja gräva efter hästarnas dagsform. Hur har de tränat efter den senaste starten? Hur presterade de i den senaste starten? Vad tror tränaren om chansen? Även här är det många frågor som behöver besvaras. Men som sagt, ATG:s lopparkiv är helt perfekt att använda. Bortglömda hästar som suttit fast i den senaste starten och tränar bra efter det brukar vara hästar man ska se upp med. Många spelare kollar ofta hästarnas formrader. Men många hästar har rader som egentligen är felaktiga. Många hästar har fin form fast det inte ser så ut i programraden. Just de hästarna vill man hitta –då har man tagit ett steg närmare miljonerna.

Fredag: På fredagskvällen läser jag alla intervjuer jag kan komma över om hästarna. På fredagen så är de flesta tränare klara med det senaste jobbet med sina hästar och det är då man får den absolut bästa informationen. Hästar som har tränat bra under veckan ska man se upp med. Jag försöker även läsa mig till svaga favoriter. Tränare som inte tror på sina hästar har oftast rätt. Tränarna är mycket duktiga på att lämna avslag men det är sällan de har rätt och säger att en häst är klar. Mitt tips: Hitta tränare som är osäkra på sina hästar – de kan man oftast plocka bort.

Lördag: Jag går upp på lördagsmorgonen och försöker få den senaste informationen om hästarna. Nu får man veta hur de har övernattat och vilken balans de kommer gå med. Det är viktigt att kolla banunderlaget också. Vissa hästar presterar sämre om banan till exempel är hård och de tvingas gå med skor. ATG-live är ett perfekt medel för att få den senaste informationen. Runt klockan 13:30 brukar jag vara klar med mitt V75-system och loggar då in på atg.se för att lämna in det – jakten på miljonerna kan då börja!