Vann 7,5 milj – här är hans bästa knep

TRAV

Anders Hellberg i Visby vet hur man vinner miljoner på V75.

Inför dubbeljackpoten tipsar han om de bästa knepen för att vinna stort.

Och han bjuder Trav365:s läsare på ett par heta miljondrag.

– Jag har hittat en riktig rysare, säger han.

Foto: PRIVAT

Anders Hellberg kommer aldrig att glömma nyårsafton för ett par år sedan. Endast tre system prickade in sju rätt och Anders hade ett av dem. Belöningen blev 7,5 miljoner kronor och champagnen, som redan låg på kylning, kom väl till pass.

– Det var helt underbart och vinsten har delvis förändrat mitt liv. Jag kunde göra mig skuldfri och ta familjen med på en del resor ut i världen. Sedan startade jag ett nytt projekt i Visby, berättar Anders Hellberg.

”Tippa emot alla andra”

Han har lång erfarenhet av travspel och vet hur man ska gå tillväga för att vinna de stora pengarna. Förutom miljonvinsten vann han 400 000 kronor på V75 i våras.

– Man måste tro på sina egna idéer och sedan ska man tippa emot alla andra. Om ett lopp ser svårlöst ut brukar jag försöka hitta en spik där. Och jag brukar i regel gardera storfavoriterna, säger Anders.

– Ska man vinna de riktigt stora pengarna måste man göra tvärtom mot alla andra. Annars blir man ju inte ensam om sju rätt. Sedan gäller det att vara väl påläst och nu när det är dubbeljackpot kommer jag att plugga lite extra.

– Sedan råder jag dem som brukar spela själva att gå ihop med kompisar och arbetskamrater och göra lite större system. Då ökar vinstchanserna.

Pine Brook är miljondraget

Anders spelar alltid ett så kallat ”Jokersystem” (reducerat system utskrivet på åtta kuponger).

51-åringen väntar med att lämna in till in i det sista på lördagarna. Varje lördagsförmiddag sitter Anders på ATG-Live och inväntar den sista informationen.

Men redan nu har han i stort sett klart med spiken och ett par vassa drag. Framförallt har han hittat en riktig rysare som ska bana vägen till nya miljoner.

– Pine Brook i V75-2 är en riktig stänkare. De två förhandsfavoriterna är Friday Starlight och Chimall T.T. men jag tror att Claes Sjöströms häst kan fälla de båda. Han avslutade mycket starkt som tvåa senast och Claes är en mycket bra kusk. Hästen kommer att bli bortglömd, varnar Anders Hellberg.

Bästa spiken?

– Det är Commander Crowe trots att han är en favorit. Jag tror att han krossar Jaded från utvändigt om ledaren. Däremot kommer jag att gardera Järvsöfaks.

– En chansspik kan även Next Tee (V75-6). Hästen är snabb ut, har ett perfekt läge och är i bra form. Han kan leda hela vägen.