Göran har vunnit 9 miljonvinster

TRAV

Göran Andersson har vunnit nio miljonvinster genom åren.

Som mest har det blivit 14,2 miljoner en nyårsafton.

– Jag hoppas på min tionde miljonvinst nu på lördag, säger han.

Foto: MAROST

Den tidigare gymnastikläraren är en av landets mest framgångsrika spelare. Göran Andersson från Södra Sandby har vigt sitt liv åt travet och spelets magi. Han har jobbat hårt för framgångarna. Han har satsat tungt – men också fått mycket tillbaka.

– Den totala omsättning jag och mina spelbolag har haft genom åren är osannolik. Egentligen borde ATG betala min pension, säger Göran Andersson och skrattar.

– Men tack vare storvinsten på 14 miljoner för några år sedan ligger jag plus. Det är väl tur det, att man får utdelning på allt slit och alla insatser genom åren.

Hade två av tre system

För några år sedan slog det till ordentligt för Göran Andersson och hans spelkompanjoner. På själva nyårsafton hade han konstruerat två rätta system med sju rätt på V75. Denna omgång i Örebro duggade skrällarna lika tätt som snöflingorna gjorde. Endast tre system klarade av att hitta alla vinnarna. Två av dem stod Göran Andersson för.

– Det var en skön känsla att få in en sådan fullträff. Speciellt eftersom jag har spelat på trav i hela mitt liv, säger han.

Gjorde Sveriges bästa ranking

De vinnande systemen var av modell ”större” i insats. Det var ett så kallat ”Jokersystem”, vilket är ett reducerat system utskrivet på många kuponger. Det blev sju rätt på två av kupongerna. Ett av systemen kostade 240 kronor i insats och det andra var på över 1 0000 kronor.

– Då hade jag gjort Sveriges bästa ranking, berättar Göran stolt.

– Men vi hade också lite tur när vi fick in vår utgångshäst i den andra avdelningen efter att favoriten blivit struken.

– Sedan hade jag skrällen Nasdaq Boy rankad tvåa. Det var han som lade grunden till hela storvinsten. Du kan lita på att hummern och champagnen smakade extra gott den nyårsaftonen.

Har du haft några storvinster efteråt?

– Inte som har varit i närheten av den jättevinsten. Men vi har haft några kring 500 000 kronor och en miljonvinst.

Hur blir man en storvinnare på trav som du?

– Man måste gå ihop och spela tillsammans i ett bolag. Att ensam spela små system är helt chanslöst.

– Vi är ett gäng som har spelat i många år och vi satsar stort. När vi spelade som mest satsade vi ibland 150 000 kronor i veckan. Då gäller det att det kommer in lite vinster också. Sedan spelar vi också utskrivna, reducerade system.

– V75 är det bästa spelet och under veckan som går läser jag allt jag kommer över. Men jag spelar även V65 och V64 när det är jackpot. Jag åker inte lika ofta på trav längre utan det blir att man tittar på ATG-Live.

När började du intresserad dig för trav och spel?

– Jag var 14 år gammal och året var 1956. Då var jag på Jägersro för första gången och satsade en tvåkrona. Sedan har jag inte missat många tävlingsdagar på ”Jägers” och har haft samma stambord i 15 år på restaurangen.

– Jag bodde i Stockholm en sväng när jag jobbade där och då var det Solvalla som gällde.

Vad har du gjort med vinstpengarna?

– Jag har bland annat köpt hästar vilket tyvärr inte har varit någon lysande affär. Just nu jag delägare i fem hästar ihop med några kompisar. Cyklon Neo och Grosbois är några av dem och mest lovande nu är Nice Lavec som har tagit två segrar i år som treåring.

Michael Carlsson/Minimedia