”Toppchans att slå Commander Crowe”

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
TRAV

Han slog Commander Crowe med Triton Sund.

Nu är Stefan Hultman sugen att sätta Commander på plats igen – denna gång med Jaded.

– Jag tror det inte finns en häst i Europa som slår Jaded utvändigt, säger Hultman.

Segermaskinen Commander Crowe har gjort 25 starter i sin karriär och vunnit 24 av dem.

Enda förlusten kom mot Stefan Hultmans styrkefenomen Triton Sund som vann över den läckre fuxen för några veckor sedan på Åbytravet. På lördag startar Commander Crowe igen och Stefan Hultman är sugen att sätta Commander Crowe på plats igen – denna gång med stjärnhästen Jaded.

– Jag tror på toppchans att slå Commander Crowe på lördag. Det kommer bli Jaded i ledningen och Commander Crowe utvändigt och sedan får vi se. Men jag kan säga så här att jag tror ingen häst i Europa slår min häst utvändigt. De som säger att Commander Crowe ska ta en längd på min häst från start är fel ute. Ingen tar en längd på Jaded och jag tror han vinner från ledningen för där gör han fantastiska lopp, säger Stefan Hultman.

Så det blir inte så att ni släpper till Commander Crowe?

– Nej för fan, det finns inte en chans i världen att vi gör. Jag tror på min häst och vi kommer köra i ledningen.

Billig seger

Jadeds senaste start skedde på Eskilstuna förra veckan då han tog en mycket enkel seger från ledningen mot rätt så billigt motstånd.

– Det var ett intesägande lopp senast men Jaded var väldigt fin och vann med mycket krafter kvar. Han har fått gå hårda lopp hela året och mött bra hästar hela tiden. Nu har han ett perfekt spår och det blir intressant.

Om du hade spelat V75, hur hade du löst avdelning tre?

– Jag hade spikat Jaded, säger Stefan Hultman.