”Det blir ingen skrattmatch”

TRAV

Commander Crowe mot Jaded.

Två superhästar – men bara en kan vinna duellen på lördag.

– Jag tror på min häst, säger Commander Crowes tränare Petri Puro till Trav365.

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

En ensam vinnare på V75 kan på lördag hämta hem 55 miljoner kronor. Men för att göra det krävs det att man hittar rätt spikar. En sådan kan Commander Crowe vara som senast påbörjade en ny segerrad efter andraplatsen på Åbytravet. På lördag startar han från spår fem bakom bilen – och hästens tränare är segersugen.

– Allt är bra med Commander. Han slappnade av senast när han blev själv sista biten. Han är bäst då han har en häst precis utanför sig så han tar i hela vägen. När man kör honom så känner man inte farterna. Han har tagit det senaste loppet på ett bra sätt och jag ser ingen anledning till att inte starta honom, säger Petri Puro.

Jaded och Passionate Kemp

Commander Crowe får på lördag hårt motstånd av Jaded och Passionate Kemp.

– Vi möter två mycket meriterade hästar och det blir ingen skrattmatch för min häst. Det blir ett tufft lopp men min häst är bra och det är självklart jag tror på honom.

Är det något som oroar dig inför lördag?

– Nej, allt känns bra. Det blir första gången han ska övernatta men jag tror det ska gå bra. Han kommer övernatta hos Jouko Pärssinen som håller till 10 mil från banan.

Fama till Italien

Det är inte bara Commander Crowe som ses som en stjärnhäst i Puros stall. Även Camilla Highness och Fama Currit är två mycket intressanta hästar.

– Fama Currit ska nog till Italien och starta nu när det verkar löst sig där. Camilla Highness kommer troligtvis starta om 3-4 veckor. Hon kanske får åka till Frankrike i vinter och starta någon gång, säger Petri Puro till Trav365.

ARTIKELN HANDLAR OM