Rederietstjärnans heta jackpottdrag

Foto: KANAL75
TRAV

Han gjorde succé som Tony i TV-serien Rederiet.

Kenneth Söderman har även vunnit 177 000 kronor på V75.

Nu bjuder den travintresserade skådespelaren på heta drag till dubbeljackpotten.

Långköraren Rederiet hade miljonpublik i SVT varje torsdag. En av få karaktärer som var med under hela perioden var Tony. Han spelades av Kenneth Söderman som blev starkt förknippad med sin roll.

– Det var en trevlig period och det är kul att ha varit med och skrivit TV-historia. Serien pågick ju i tio år, säger Kenneth Söderman.

Rederiet blev en kultserie och Kenneth medger att han fortfarande blir igenkänd för sin rollprestation.

– Det händer fortfarande att folk kommer fram och vill prata om Tony och Rederiet. Det var en serie som etsade sig fast hos många.

Aktuell i ny TV-serie

Senare i november är Kenneth Söderman aktuell för en ny roll i TV-rutan.

– Jag gör en liten roll i Jonas Gardells serie som heter De halvt dolda. Den kommer att gå i fyra avsnitt i SVT.

– I slutet av november har jag även premiär med min monolog som spelas i Uppsala. Arbetsnamnet på monologen är Bänkad och handlar om en levnadskonstnär.

Varit hästägare och vunnit storvinst

Vid sidan om skådespeleriet är trav en av Kenneth Södermans stora passioner. För några år sedan vann han 177 000 kronor på V75 ihop med sina kompisar.

– Det var superkul och vi var tolv som delade på vinsten. Jag har ett stort intresse för travet och spelar varje vecka. Ofta blir det i bolag ihop med kompisar.

– Jag har även varit hästägare under några år. Jag var delägare i Coktail F.C. som var en mycket talangfull häst men tyvärr blev han skadad. Jag är dock fortfarande öppen för att bli hästägare på nytt om det dyker upp rätt tillfälle.

Går ut hårt med spikar

Till lördagens dubbeljackpott har Kenneth Söderman pluggat lite extra. Han går ut hårt med tre spikar och sedan varnar han lite extra för en rysare.

– Jag tror att Steel Pepper, Friday Starlight och Commander Crowe vinner. Sedan tror jag att Khabibulin kvan vara en rysare i sista avdelningen. Han har en tung spurt och det får bli mitt miljondrag, säger Kenneth Söderman.

FAKTA

Kenneth Södermans V75-system

V75-1: 5 Steel Pepper

V75-2: 2 Friday Starlight

V75-3: 5 Commander Crowe

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10

V75-5: 2, 3, 7, 9

V75-6: 7, 8

V75-7: 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 12

Systemet är på 512 rader