”Är jag feg, modig eller bara korkad?”

Nybrink tror inte på stjärnorna

TRAV

Är jag feg, modig eller bara korkad?

Jag vet inte.

Men jag tror inte på gamle Järvsöfaks och proppmätte Commander Crowe.

Båda garderas – det känns så givet.

Jag föreslår att ni lämnar in mitt chanssystem i bolag; gå ihop fem man och dela på kostnaden.

Om ni vinner blir det ändå tillräckligt, det är ju dubbel jackpott. Om ni förlorar (toppchans) svider det inte lika mycket.

V75-1: Hög klass och inte så ojämnt fält som spelet visar. Steel Pepper är brakfavorit och det är inte motiverat. Han har visserligen varit vass på slutet – men det har några av motbuden också. Bland annat avslutade totalt bortglömda Superior Dust (streckad på sju procent) lika rappt som Steel Pepper näst senast. Senast möttes de igen och då satt Superior Dust fast i mål. Teaser Elegance är också snorbra. Han speedar så att stoppuren tiltar. Med rätt resa spelar det ingen roll om han har 20 meter fram 250 kvar.

Chimall vinner igen

V75-2: De möts igen, Friday Starlight och Chimall T.T. I försöket på Jägersro plockade Chimall ner Friday från dödens. Det såg löjligt enkelt ut. In på upploppet avgjorde Kalmarhästen på några steg och körande Fredrik Persson kunde i stort sett ha stannat vid staketet och skrivit autografer. Just nu är hästarna lika mycket streckade och det känns fel. Min tes är att det blir ny dödensseger för Chimall. Han är helt enkelt överjävligt bra och tar inte stryk av någon i klassen. Kalmar vinner inte bara allsvenskan, utan även V75-2.

V75-3: Commander Crowe eller Jaded? Ja, CC lär väl få traska utanpå Jaded hela vägen och från den positionen är han sårbar. Jaded kanske är för bra och ”bara vinner” men jag vill ändå ha med en tredje. Adams Hall (8 %, sjukt lite) brukar jag yra om. Han har två lopp i kroppen efter en tids vila och gissningen att toppformen är nära är inte idiotisk. Ni minns väl hur bra han var i våras, när han vann ett försök till Olympiatravet i Eskilstuna, med 20 meter, långt före en viss Triton Sund. I finalen gick han i ledningen och höll heroiskt som tvåa, slagen av stallkompisen och ryggliftande fripassageraren Torvald Palema.

V75-4: Jag vet inte, vet ni? Hoppas mina sju streck räcker och hoppas att typ Delphi B.F.L. ramlar förbi igen, till 89 gånger fläsket.

Faksen bränner?

V75-5: Järvsöfaks är fantastisk. Han är travets svar på brottaren Karelin och stavhopparen Bubka. När Faksen var som bäst kunde ingen slå honom. Men det var då det … Nu är han 14 år och inne på upploppet av sin karriär. Det troliga är att han vinner ändå, men chansen finns att han bränner och då vill jag vara med och vifta med hans skalp. Norrmännen mönstrar A-laget i form av Bokil Eld och Mörtvedt Jerkeld och Lundås Emelie är Sveriges bästa kallblodiga sto.

V75-6: Det här borde förstås Cantab Hall D.E. vinna. Jag lämnade klart på honom senast och då small han runt packet på en långsida. Nu kan det mycket väl handla om spets och slut, med hjälp av vinklad vinge. Tokskrällen är Ganador (5 %) som flög fram över mål senast. Med mina sex streck borde det klara sig.

V75-7: Badkarskörning gillar jag och här gick det hur bra som helst.Fram med ankorna: Daniel Olsson och Excalibur tar rygg på startraketen Nobless Amok bakom bilen, slinker fram och hittar tredje ytter. Sen går det inte att stoppa Kolgjinis flygmaskin. Excalibur är, faktiskt, en kanon.

Bra att alla inte fattat det ännu, han är bara streckad på var fjärde kupong!

FAKTA

Micke Nybrinks V75-chanssystem

V75-1: 1, 3, 5, 8, 11 (res 4–7)

V75-2: 12 Chimall T.T, (res 2–4))

V75-3: 3, 5, 7 (res 4–6)

V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 9, 10 (res 8–6)

V75-5: 2, 3, 7, 9 (res 8–6)

V75-6: 1, 4, 6, 7, 8, 12 (res 10–5)

V75-7: 10 Excalibur (res 4–9)

2?520 rader/1?260 kronor

Helgens tips

1. 12 Chimall T.T. (Gävle, V75-2)

Ruskigt bra senast. Vinner från dödens igen.

2. 10 Excalibur (Gävle, V75-7)

Kan massor. Smiter fram, speedar ner allt.

3. 7 Adams Hall (Gävle, V75-3)

Mot vårformen. Spöar allt med klaff. Kul idé.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM