Spelade för 250 kr – vann halv miljon

TRAV

Två system prickade ”sexan” på Kalmartravet.

De ska tacka Catrin Fajersson som med Bear My Royalty spurtade bäst i V65-6.

– Det känns helt underbart, säger hon efter skrällsegern.

Kvällen började favoritbetonat på Kalmartravet i kväll. Strong Boy D.E. tog tidigt hand om ledningen och trots att tempot var mycket högt de första 1000 meterna så kunde hästen hålla undan enkelt från ledningen. Kusken Mathias Blomqvist berättade att hästen inte är i toppform, men kommer att komma vara bättre nästa lördag då V75-start väntar.

Men efter favoritsegern i den första avdelningen blev omgången svårare. Ingen favorit hade vunnit inför det sista loppet – men värdet var ändå inte högt, 4 500. Men i det sista loppet skrällde det till ordentligt. Catrin Fajersson och hästen Bear My Royalty satt och gottade sig åt det höga tempot i täten och kunde med en bra spurt till slut avgöra knappt men säkert. Hästen var streckad på en procent av de inlämnade kupongerna och gav 43,78 i vinnarodds.

– Det känns helt underbart. Hon gör ett jäkla lopp, säger Catrin Fajersson.

Hämta ut en halv miljon

Helt underbart måste det även ha varit för de som hade med Bear My Royalty på V65-lappen. Men det var inte många – ett system var inlämnat i Västerås. Den spelaren hade spelat för 250 kronor och kan nu hämta ut närmare en halv miljon kronor. Det andra systemet med sex rätt var ett andelsspel inlämnat på Åby Tobak. Där de som köpt andel får dela på 734 478 kronor.