Så ska kändisarna vinna 55 miljoner

Foto: SANNA SJÖSWÄRD, KANAL75, JIMMY WIXSTRÖM, MAGNUS SANDBERG
TRAV

Det råder jackpotthysteri i trav-Sverige.

På lördag har du chansen att vinna 55 miljoner kronor på V75.

Här bjuder kändisarna och experterna på sina hetaste miljondrag.

Ta rygg du med – och bli snuskigt rik på några timmar.

Henrik ”Zäta” Zetterberg, hockeyproffs i Detroit och Stanley Cup-mästare

– Travet är ett stort intresse för mig och jag äger två unghästar. Eftersom det är dubbeljackpott blir det en tidig morgon här i USA. Då kommer jag att sitta framför datorn och se loppen på ATG-Live.

– Jag kör med tre fräcka spikar och siktar på de stora pengarna. Mina spikar blir Jaded (V75-3), Mörtvedt Jerkeld (V75-5), och Cantab Hall (V75-6). Jag tror alltså att favoriterna Commander Crowe och Järvsöfaks faller.

– I V75-1 går jag också emot favoriten och tror att det står mellan Oki To Chill och Teaser Elegance. De måste absolut med på kupongen mot favoriten Steel Pepper.

Frank Andersson, f.d. världsmästare i brottning

– Det ser mycket intressant och spelvänligt ut. Jag kommer att gardera upp både gulddivisionen och kallblodsloppen och vill med andra ord fälla både Commander Crowe och Järvsöfaks.

– Mina bästa spikar är istället Senso Unico (V75-4) och Friday Starlight (V75-2). Den förstnämnde var lysande senast och är bara bäst. När det gäller Friday Starlight så hoppas jag att han leder hela vägen.

– Jag har två rysare som man måste se upp med. Det är First Chill (V75-6) och Khabibulin (V75-7). De har båda en tung spurt som kan ge sköna stålar i utdelning.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson, artist

– Järvsöfaks är en underbar häst och min speciella favorit. Jag har faktiskt kört Järvsöfaks i ett jippoarrangemang som heter Vårgaloppen hemma i Järvsö. Han är en självklar spik.

Sedan gör jag det enkelt för mig och spikar Commander Crowe. Han brukar ta kommandot i loppen och vinner alltid.

– Min lilla luring i omgången får bli Lucky Dream B.L. i V75-7. Han har bra form och ett fint startspår. Han är hästen som ska bana vägen mot 55 miljoner.

Åsa Elmroth, programledare och reporter i trav-tv

– Det finns flera stora favoriter men för att komma åt jackpott-miljonerna väljer jag en annan spik: Det blir Livi Barcelona i V75-7. Om det hade funnits någon rättvisa hade han vunnit senast. Jag tror att den här grovjobbaren har god chans att vinna då formen är på topp!

– Mitt skrällbud blir Pine Brook i V75-2. Hon var bara en längd bakom Bull Trap senast trots ett struligt lopp. Claes Sjöström är en skrällkusk och hästen har bra form!

– Passionate Kemp i V75-3 streckas enligt devisen: när två träter vinner en tredje. Med ordentlig fart där framme med Jaded i spets och Commander Crowe i ”dödens” kan hedersdamen med 15 miljoner på kontot lifta med och elegant spurta förbi till slut.

Daniel Andersson, landslagsspelare i fotboll

– Erik Adielsson är min favoritkusk och Steel Pepper (V75-1) har varit ruggigt bra på slutet. Jag tror att han vinner igen och går ut hårt med en spik.

– Sedan tror jag att Jaded vinner gulddivisionen (V75-3). Han är snabbare från start än Commander Crowe och kan ta ledningen.

– Dessutom tror jag att Cantab Hall D.E. (V75-6) vinner. Han var ruskigt bra senast då han svepte allt i en mäktig långsida. Trots spåret blir han min chansspik. På lördag kommer jag garanterat att sitta bänkad framför TV:n.

Viktor Åkerblom, programledare och skådespelare

– Jag tror att Järvsöfaks bara vinner kallblodsloppet (V75-5). Han visar att han fortfarande är kungen bland kallbloden och sveper det här gänget. Sedan inleder jag även med att spika Steel Pepper (V75-1). Jag hoppas att han leder hela vägen.

– Mina skrällar är Humble Broline (V75-4) och Coktail Will (V75-6). Jag hoppas att de lägger grunden till storkovan.