Senaste nytt om miljondramat

TRAV

I dag kan det bli stora pengar på Gävletravet.

Här hittar du den bästa information inför V75-spelet.

Intervjuer, tips, strykningar och banförhållanden.

Commander Crowe har övernattat på bortaplan för första gången. Den röde ser lugn och samlad ut i boxen. Allt har fungerar väl enligt stallets Ulriika Ala Nikkola som tillfälligt tagit över "Comme" under tiden ordinarie skötaren ligger nedbäddad hemma. Ulriika svarar i mobilen strax efter klockan elva på lördagen inne på stallbacken.

– Vi övernattade hos Joukko Pärssinen i natt som bor en åtta nio mil från Gävle. Hästen mår bra och är lugn trots att det är första gången han sovit borta. Han har ätit och druckit. Petri ska jogga Commander Crowe lite lätt efter det första V75-loppet. Peter tar hand om värmningen efter V75-2, säger Ulriika Ala Nikkola.

Lutfi Kolgjini har intressant skoinformation att meddela.

– Läget har ändrats ganska drastiskt och jag kommer att köra med broddskor på hästarna.

– Det gör att 9 Robin K. (V75-4), som är van att gå med skor med lite grepp i, är min bästa segerchans i dag. Hur skorna kommer att påverka 10 Excallibur (V75-7) och 11 Paul November (V75-7) vet jag inte. Excallibur har gått bra även med skor men Paul November har gått väldigt mycket utan skor så hur han kommer att påverkas vet jag inte alls.

– Annars finns det inga moln på himmeln. Mina hästar sköter jobben perfekt.

Fredrik Persson har väldigt fint snurr på stallet för dagen och hoppar i dag upp bakom favoriten i Klass II-finalen.

12 Chimall T.T. (V75-2) är allt bara bra med. Utgångsläget är visserligen inte bra men framförallt hoppas jag på bra väder så att inte banan blir för hård. Måste han gå med skor skulle det vara negativt. Strecka honom ska man göra ändå men inte spika. Men är det soligt och tio grader varmt så…

…så kan man spika honom?

– Det var du som sa det, säger Persson och skrattar.

Stefan Persson, andretränare hos Kari Lähdekorpi, kommenterar stallets V75-finalister enligt följande:

–  10 Catch The Flax (V75-1) var dålig i halsen senast och vi strök honom till en tilltänkt start på Solvalla förra veckan. Men han visade väldigt bra form innan det och det kan vara farligt att glömma bort honom helt. Det är en bra häst.

–  2 Friday Starlight (V75-2) verkar det bara bra med. Han låg på lite i ledningen senast och fick stryk av en väldigt bra häst (Chimall T.T. reds. anm.). Nu har den hästen spår tolv och vi spår två, och det höjer förhoppningarna för vår det. Vi ska prova honom med ett lite skarpare bett för att se om han håller sig lite lugnare.

–  11 Fool’s Gold (V75-2) har bra form och vann pliktskyldigt senast. Normalt sett får han svårt att slå Friday Starlight.

–  1 Go On Pale (V75-3) var bara dålig senast utan att vi har hittat något fel på honom. Vi får hoppas på det bästa men han är väldigt svårbedömd och vi får ligga lågt.

–  2 Kacobar (V75-3) har gått bra båda gångerna för oss så det är väl den som kanske är bäst av våra två i loppet för dagen. Men han räcker ändå inte mot de bästa.

–  11 Coktail Will (V75-6) spurtad bra senast men har ett får dåligt läge nu för att räcka i en final.

–  12 Ganador (V75-6) har jättebra form och sprutade storstilat senast. Men från spår tolv går det inte.

–  1 Cadeau K. (V75-7) är härdad i silver där han har gjort många bra lopp. Nu har han ett bra läge och jag tror att han kan öppna skapligt från start. Han kan vara en fidus värd att se upp med.

–  8 Made For Victory (V75-7) håller knallform och är så bra han kan vara just nu. Men från spår åtta i en silverfinal kostar det att komma till och han vinner knappast.

Så vilka av era hästar ska alltså streckas?

–  Friday Starlight måste absolut streckas. Sen kan Cadeau K. och Catch The Flax bli farliga. De är två riktiga kantbollar som det så puppolärt kallas.

KÄLLA: ATG I DAG

Strukna hästar:

6 Nordgubben (V75-5) Nisse Lenson (V75-1) , Otto Gene (V75-4) och Järvsömolle (V75-5) .

Vill du ha mer information och tränar/kuskintervjuer klicka HÄR

När det är så mycket pengar på spel så vill man gärna se hur mycket streck det är på sin spik, på den man tror tokskräller. HÄR kan du se hur hästarna är streckade inför miljondramat.

FAKTA

BANFÖRHÅLLANDE/VÄDER

Gävle

Lördag morgon: Fuktigt väder men ingen nederbörd. Något tung bana.