Järvsöfaks vann – trots galopper

TRAV

Järvsöfaks tog seger 180 och var helt överlägsen på Gävletravet.

Trots två galopper så vann superhästen mycket enkelt.

– Det är fantastiskt, det är helt otroligt och helt makalöst, sa Jan-Olov Persson efter loppet.

Förra söndagen tog Järvsöfaks seger 179 och laddades mot denna V75-start på Gävle där seger 180 skulle bärgas.

Och vilken prestation Jan-Olov Persson och den 14-årige hästen bjöd på. Ekipaget fick en mycket bra position i fältet då Örjan Kihlström och Bokli Eld valde att köra i ledningen. Då fick Jim Frick och Mörtvedt Jerkeld nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. På den sista bortre långsidan skulle Persson vrida ut Järvsöfaks i tredjespår – men då galopperade hästen. Faksen ställde sig fort, men galopperade igen och tappade många meter. Jan-Olov Persson fick sen ner honom i trav och gick till attack direkt i spåren. I sista sväng var Faksen ikapp det övriga fältet och kunda spurta till en enkel seger. Det till publikens stora glädje som lyfte fram Järvsöfaks de sista 100 meterna.

– Det är fantastiskt, det är helt otroligt och helt makalöst. Vi närmar oss Alm Svartens rekord på 183 vinste, och är han så frisk och fin som han är nu så hoppas vi att vi klarar av det i vinter, sa Jan-Olov Persson efter loppet.

Hyllade av publiken

Det är alltså tre vinster kvar för Järvsöfaks till Alm Svartens rekord på 183 segrar. Något som tränare Persson satsar på i vinter.

När ekipaget segerdefilerade så hyllade publiken på Gävletravet hästen och tränaren med stora applåder.