Commander knäckte Jaded från dödens

TRAV

Commander Crowe fortsätter vara bäst.

I dag knäckte segermaskinen Jaded från utvändigt ledaren.

– Vad ska man säga, jag har inga ord, sa kusken Peter Ingves efter loppet.

Commander Crowes enda förlust kom mot Stefan Hultmans Triton Sund. I dag var Stefan Hultman ute efter att besegra segermaskinen igen. I dag var det tänkt att Jaded skulle sköta det jobbet.

Jaded och Örjan Kihlström tog tidigt hand om ledningen. Commander Crowe och Peter Ingves satte sig nöjda utvändigt om ledaren. Det var inte så högt tempo i loppet de första 1000 meterna. Men in på det sista varvet började Örjan Kihlström höja tempot i ledningen. På den bortre långsidan gick Commander Crowe i närkamp. Och in på upploppet tog den stilige fuxen över. Peter Ingves gled sedan undan till en mycket enkel seger. Och det nya segerstaplandet bara fortsätter.

– Jag har inga ord. Han springer och är lite fumlig, men framåt går det, sa Peter Ingves efter Commander Crowes uppvisning.

”Börjar fatta”

Hästens tränare, Petri Puro var även han in i vinnarcirkeln och var mycket nöjd med sin häst. Sen så delade han med sig lite av hästens framtidsplanering.

– Man börjar fatta själv att det här kan bära långt. Han kommer duga väl på de långa banorna i Frankrike, det finns några tänkbara lopp där i december.

ARTIKELN HANDLAR OM