Följ 55-miljonersdramat

TRAV

Jagar du 55 miljoner i dag?

Häng med Trav365 som bevakar allt som sker på Gävletravet.

Erik Pettersson följer alla V75-lopp och ger rapporter.

Är du en av många som drömmer om att vinna 55 miljoner i dag? Då ska du följa med Trav365:s bevakning av V75-omgången i Gävle. Vi följer alla V75-lopp och ger rapporter om hur mycket pengar det är värt efter varje avdelning viktiga värmningar och så vidare.

Lycka till med streckandet önskar Trav365!

Senaste nytt:

16.35 Nu ska det avgöras. Mycket pengar på gång, en minut till start.

16.31 Just nu defilerar hästarna till det sista V75-avdelningen. Start om fem minuter.

16.20 Skräll i V75-6, Björn Goop och Cocktail Will spurtade till en säker seger.

16.14 Snart dags för start i V75-6, och den första avdelningen av DD-spelet.

15.53 Start i V75-5.

15.48 Cirka fyra minuter kvar till start i V75-5. Järvsöfaks gör upp om segern mot åtta kallblod.

15.32 Klart för start i V75-4.

15.00 Cirka tre minuter till start.

14.57 Banan är bättre nu efter det att banpersonalen fick 15 minuter extra att fixa till den. Snart dags för start i Gävles Stora Pris, tillika gulddivisionen där Commander Crowe startar.

14.39 Defilering till V75-2. Start om fem minuter.

14.29 Hyveln är ute på banan och försöker att fixa till det dåliga underlaget. Många kuskar och tränare har klagat på banunderlaget. De ser ingenting för allt stänk och det finns en viss skaderisk när banan är så dålig som den är just nu. Detta gör att det kommer dröja lite innan V75-2 kommer starta. De skjuter på starten i 15 minuter.

14.11 Defilering till V75-1 just nu på Gävletravet.

13.58 Om cirka 15 minuter startar V75-spelet med 55 miljoner i sjurättspotten.

Banan är lite konstig på Gävletravet och kusken Robert Bergh som vann det första loppet sade så här:

– Det blir riktigt tufft i dag.

Utdelning:

7 rätt: 559 911 kronor.

6 rätt: 916 kronor.

5 rätt: 42 kronor.

Resultat:

V75-7:

Hård körning var det till en början i den sista avdelning. Nobless Amok tog sig förbi Lucky Dream B.L i det sista steget innan kurvan. Livi Barcelona hamnade illa till från start och efter en inledning i tredjespår så kom hästen fram utvändigt. På den sista bortre långsidan vek Nobless Amok ner sig och Livi barcelona tog över. Snabbt fram i spåren kom Global Investment som såg ut som vinnaren i sista sväng – men Livi Barcelona krigade hela upplopept ner och satte nosen först.

– Han ger sig inte i första taget. Han går ända in i mål, sa Tomas Johansson efter sin kämpainsats med Livi Barcelona.

V75-6: Det blev en ganska hård inledning av V75-6. Men Erik Berglöf och Next Tee kunde hålla upp ledningen. De första 500 meterna gick på 1.12. Från spår elva hittade Björn Goop med Cocktail Will rygg på ledaren. När Next Tee fick tomt i tanken på den bortre långsidan kunde Goop flytta ut sin häst i andra spår och sen var det inget snack om saken. In på upploppet hade ekipaget några längder som de höll ända in i mål.

– Det krävs lite stolpe in. Jag hade lite tur, det löste sig bra. Det är skit-kul, sa Björn Goop och skrattade.

Värde: Över 200 000.

V75-5 Järvsöfaks och Jan-Olov Persson tog seger 180 i karriären och vann trots två galopper.

Värde: 22 303.

V75-4: Hagges Lotta och Åke Svanstedt var snabbast från början och kunde ta hand om ledningen. De första 500 meterna travades på 1.16 vilket var ganska behagligt. Efter ett varv slängde Daniel Olsson loss med Robin K. och kom fram mycket fort, Åke Svanstedt kunde inte svara ledningen. Robin K. såg bra ut genom sista sväng men sen tog det stopp. Senso Unico och Björn Goop hade fått en bra resa och spurten bet bra ute i banan. Goop och Senso Unico rann undan till en komfortabel seger.

– Han har varit mycket grundtränad. Nu har formen börjat komma, sa Björn Goop.

Värde: 19 899 kronor.

V75-3: Jaded fick ta hand om ledningen utan körning. Utvändigt satte sig då Commander Crowe och Peter Ingves. På den sista bortre långsidan ökade Kihlström och Jaded tempot och Commander Crowe gick i närkamp. In på upploppet var de sida vid sida, men Commander Crowe kopplade grepp och vann enkelt.

Värde: 10 172 kronor.

V75-2: Carambole P. och Jim Frick flög i väg från start och tog hand om ledningen. Friday Starlight fick sedan överta ledningen. Tempot hölls uppe och de första 1000 meterna travades på 1.14,7. På den bortre långsidan började attackerna komma från alla håll. Fortast gick Chimall T.T. och Fredrik Persson, men det blev galopp i den sista svängen. In på upploppet fick Carambole P. och Jim Frick lucka igen. Hästen gick överlägset fortast på upploppet och vann till hela 51 gånger pengarna.

– Hästen var i ett fantastiskt fint skick. Han avgjorde lätt och vann okörd, sa Jim Frick efter skrällsegern.

V75-värde: 7 652 kronor.

V75-1: Steel Pepper och Erik Adielsson fick tidigt överta ledningen av Superior Dust och behövde inte ödsla någon kraft på att överta ledningen. Erik Adielsson fick sedan dämpa tempot. På den sista bortre långsidan så klev Åke Svanstedt på i spåren med Teaser Elegance och kom snabbt fram utvändigt om Steel Pepper. Redan in på upploppet började Steel Pepper hissa nödflag. Teaser Elegance kopplade grepp och gled undan till enkel seger.

– Han är rikgit bra och det kändes bra hela tiden, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln efter loppet.

Värde efter avd. 1: 173 kronor.

Viktiga värmningar:

V75-1:

5 Steel Pepper – Smidig ch fin, piggt intryck.

V75-2:

1 Bull Trap – Spänstig och fin.

12 Chimall T.T. – Lugna tempon, men såg fin ut.

V75-3:

5 Commander Crowe – Helt perfekt intryck.

6 Passionate Kemp – Var ute med Stig H Johansson på innerplan. Hästen såg mycket pigg ut, sprang och viftade med öronen och såg ut att vilja springa fortare.

7 Adams Hall – 17/300 meter, fint intryck.

Trav365