Så tippar experten

Ta rygg på de bästa tipsen

TRAV

I dag avgörs V65-tävlingarna på Jägersro galopp.

Så här tippar experten.

V65-1:

V65 rivstartar med ett svårlöst lopp. Många kan vinna men Mr Dark Wolf får tipsettan av mig. Tycker att han har fina förutsättningar att sätta nosen först. Motbud saknas inte. Farad blir säkert betrodd. Kan spurta vasst.

Ranking: 2–4–6–9–10–11–1–12–5–7–8–3

V65-2:

Efter sin senaste insats blir Royal Legend favorit. Inte så konstigt, men jag väljer att ta med några till. Terre Adélie som vann plättlätt senast och Graphiella som lovar mer. Our Decision då? Kanske.

Ranking:

11–4–7–2–8–10–5–1–12–3–6–9

V65-3:

Här har vi ett bra tvåhästarslås med Inchiline och Erroll. Ralf Schistl rider Inchline som varit riktigt fin och i stort sett bara gjort fina insatser. Vann senast i Köpenhamn på ett bra sätt. Ett plus för hemmabana nu. Motbudet är Erroll. Blinkers på för att hålla honom alert hela vägen. Tränaren är nöjd med hästen och har segerförhoppningar.

Ranking:

2–1–3–8–6–10–7–9–5–4

V65-4:

Stormy Grey vinner ofta. Distans, hemmabana och startspår är plusvarianter för honom. Maxim’s har kapacitet som räcker långt om det stämmer lite. Fujisan har en seger att redovisa som inte syns i raden.

Ranking:

1–5–7–10–11–8–6–9–4–3–2

V65-5:

Graffitti har visat fin utveckling på sistone. Äntligen, kan man nästan säga då hästen kom igång lite sent. Verkar dock ha hamnat rätt nu och ses som en klar segerkandidat här. När det gäller Vas så visade hon vad hon kan senast. Har verkligen hittat formen och Jägersros bana kan vara ett litet plus. En annan intressant häst är Will Be. Hon har inte riktigt orkat sätta nosen först tidigare, men nu har hon bytt regi och rids dessutom av en ny ryttare. Kan det göra­ att hon tänder till det där lilla extra som saknats tidigare? Möjligen. Sista strecket till Aneebee som kan bli lite för bortglömd efter senaste insatsen. Det var dock på en opassande distans och hon kom aldrig in i matchen. Näst senast var hon desto finare då hon skrällvann (20,90) mot Novasky, Vas och Will Be.

Ranking:

10–4–8–11–2–5–12–13–9–1–3–7–6

V65-6:

Här hittar vi omgångens största favorit. Efter segern i Derbyt är det inte så konstigt att Swing That Cat blir stor favorit. Att en häst vinner trots att han inte är på topp, som Swing That Cat gjorde senast, är en bra styrka. Med det loppet i kroppen ska hästen vara klart vassare nu och då finns det ingen i fältet som kan slå honom på fingrarna. Från ett bra startnummer ska det inte bli några problem med löpningen heller. Game over. Bakom honom har vi Distant Star som kommer från ett formstall och rids av en världsstjärna. Får ej underskattas. Carpe Diem som är jämn och duktig. Tjänar fina pengar och tar goda placeringar. Kan vara tvåa-trea igen.

Ranking:

1–6–4–12–10–11–7–5–2–8–9–3