”Jag tror på bra vinstchans”

TRAV

Hallå där galopptränare Fredrik Reuterskiöld som rundar av säsongen på hemmabanan Jägersro på söndag med ännu en huvudroll i V65. Säsongsavslutning på Jägersro och lågsäsongen tar vid.

Foto: Kanal75

– Ja på Jägersro i alla fall. Även inom tyska galoppen stänger man snart för säsongen. Det är vår, sommar och höst som gäller för slätsporten. Men nu är alla unghästar på väg in så det är en rolig tid framför oss ändå.

Du tränar storfavoriten i V65:ans sista avdelning, årets svenske derbyvinnare Swing That Cat. Blir detta sista loppet i år för honom?

– Det blir det. Det är mycket pengar att tävla om i det här loppet (371.000 i första), det sista stora loppet för i år. Swing That Cat har varit igång sedan de första dagarna i april och har haft en lång säsong.

Swing That Cat blir dagens största favorit på streckspelet. Formen?

– Den är bra - han är inte sliten eller så - men formen kan ju ändå vara på väg ner med tanke på att han varit igång så länge. Som det känns är dock allt som det ska. Spelarna har antingen att spika eller gardera, det blir ju lite utdelning om han förlorar. Men jag tror absolut på bra vinstchans - jag har ju bästa hästen.

Sammanlagt sex hästar från ditt stall startar inom V65-spelet. Är det någon annan som startar med chans?

– Nej, det är ingen direkt segerchans i övrigt som jag ser det. Kanske då Mirona (V65-3, Svenskt Kriterium för de tvååriga galoppörerna). Hon vann sin första och hittills enda start senast men här är det tuffare. Swing That Cat är min enda riktiga vinstchans på söndag.

2004 vann du Derbyt med hästen Zenato som du samma vinter startade under den stora vinterfestivalen i Dubai. Blir det galoppfesten i Dubai igen i vinter med din senaste derbyvinnare Swing That Cat?

– Det går inte att starta året om med hästarna, man får välja helt enkelt. Vi har inte anmält dit och det lutar åt att det inte blir Dubai.

Mikael Wikner/Kanal75