Lähdekorpi hotar med att byta bana

Foto: KANAL75
Kari Lähdekorpi.
TRAV

Att Halmstadtravet inte tagit bort open stretch har gjort Kari Lähdekorpi vansinnig.

Nu hotar stortränaren med att byta bana – till Jägersro.

– Jag vill bli Jägersrotränare, jag ska kolla upp det på måndag, säger han.

Kari Lähdekorpi är en av många som den senaste tiden gått ut med mycket kritik mot de extra innerspåren vi har på några banor i landet. Han har varit mycket engagerad i att försöka få bort open stretch på sin hemmabana Halmstad – men misslyckats. Nu kan Halmstadtravet vara nära att mista stortränaren som överväger att byta bana till Jägersro.

– Jag vill bli Jägersrotränare. Jag ska kolla upp det på måndag om det går att lösa. Jag är välkommen där, och kan de fixa boxar och allt löser sig så blir jag Jägersrotränare. Jag kan inte flytta gården, men jag kan ha några hästar där, säger Kari Lähdekorpi.

”Orättvist mot hästägarna”

Varför?

– Det är en markering. Jag är så fruktansvärt förbannad. Jag tänker på hästägarna, det är orättvist mot dem när open stretch finns. Hästar som går ute i spåren är helt chanslösa då någon häst kan smyga med invändigt och spurta. Sen blir det tråkiga lopp. Jag förstår inte varför de inte tar bort det, det är bara minus. 85-90 procent av tränarna här är emot open stretch jag fattar inte varför de inte lyssnar på oss aktiva. De tror att jag gör det här för egen vinning, men jag kan väl också vinna på open stretch. Jag gör det här för travets bästa, säger en upprörd Lähdekorpi och fortsätter:

– Jag anmäler redan mycket mindre till Åby till exempel. Då åker jag hellre till Jägersro, Axevalla, Solvalla och Kalmar om det finns pengar att köra om. Sen har jag några hästägare som inte vill att jag anmäler deras hästar till banor med open stretch. Och anmäler jag dit så är det bara hästar som står på start, från tillägg är man chanslös.

”Fattar ingenting”

Trots att det riktats hård kritik mot open stretch så är det ingen bana som har tagit bort extraspåret, och Halmstadtravet överväger enligt Lähdekorpi inte det heller.

– Jag fattar ingenting, det finns inga plus med det. Och de har ingen motivering till varför de ska ha kvar det, säger Halmstadtränaren som snart kan få Jägersro som hemmabana.

Tror du att de kommer ta bort open stretch?

– Om några år är det säkert borta, då har väl de som bestämmer insett de som vi aktiva redan har fattat. Om de inte inser det så sitter de på fel stol.

ARTIKELN HANDLAR OM