”Han är stark och går ända in i mål”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Stamping i segerdefilering på Solvalla.
TRAV

Tredje raka segern för Stamping och Bo Landgren i kväll.

Efter ett lopp utvändigt så avgjorde ekipaget säkert.

– Jag var nöjd och fick trava i mitt tempo, sa Bo Landgren efter segern.

Amatörtränaren Arne Andersson har en mycket kapabel häst i Stamping. Nu har hästen tre raka segrar på banorna och har sett mycket bra ut i de senaste starterna. I den senaste starten var hästen överlägsen på Solvalla och vann mycket enkelt. I dag startade hästen på Umåker som favorit. Och Bo Landgren visste vad han han hade att åka med igen.

En av de mer betrodda, Vessle Jahna fick tidigt överta ledningen. Fram som först utvändigt kom då Stamping och Bo Landgren. Både ledaren, Vessle Jahna och Stamping såg mycket bra ut i den sista kurvan, men det var Stamping som hade de bästa krafterna. Mitt på upploppet kopplade han grepp och gick undan till en knapp men säker seger.

– Jag var nöjd och fick trava i mitt tempo. Han är stark och går ända in i mål, det var två bra hästar, sa Bo Landgren i vinnarcirkeln.

Favoritbetonat

I övrigt så blev det en ganska favoritbetonad V65-omgång på en lerig bana på Umåker. Jorma Kontio inledde V65-spelet med att sätta dit omgångens största favorit, Verdi Hornline. Efter en perfekt resa så avgjorde ekipaget över upploppet. I den femte avdelnnigen gasade Robert Bergh till täten med Nassau Town och där stannade han in i mål. I V65-avslutningen fick Västerbo World en bra resa i tredje ytter och spurtade till en ganska enkel seger. Värdet stannade vid 10 367 kronor för sex rätt.