Svanstedt tog en trippel på Axevalla

TRAV

Åke Svanstedt var kvällens man på Axevalla.

Stjärntränaren tog en trippelseger inom V65-spelet.

– Det kändes bra hela tiden, sa Åke Svanstedt efter segern i V65-5.

Foto: Kanal75
Åke Svanstedt tog en fyrling på Axevalla.

Åke Svanstedt hade en riktig toppkväll på Axevalla. Men det kunde ha varit ännu bättre. Grön kusk inledde kvällen med att vinna första loppet med Game Southwind.

I den första V65-avdelningen imponerade Queen Silas stort. Ekipaget satt i tredje ytter i ett varv och Björn Goop fick bestämma tempot i ledningen med Bambino Launcher. Med varvet från mål klev Svanstedt på i tredjespår och kom fram utvändigt. Sen satte Svanstedt hård press på ledaren och Queen Silas skaffade sig grepp in på upploppet. Sedan rann stoet undan till en mycket enkel seger.

– Hon har hittat en topp form och kändes kanonfin, sa Åke Svanstedt efter loppet.

”Gjorde sin plikt”

I V65-3 var det dags för Svanstedts show igen. Warlord Boko kom bra iväg från start och var tidigt framme och fick överta ledningen. Väl i ledningen gjorde varken hästen eller kusken några misstag och segern blev enkel.

– Han gjorde sin plikt, sa en nöjd Åke Svanstedt som inte hade varit i vinnarcirkeln för sista gången under kvällen.

När Wilford kunde rusa åt sig ledningen i V65-5 var mycket vunnet. Hästen fick lite press på sig och såg lite seg ut på upploppet. Men hästarna som spurtade där bakom hann inte ända fram. Svanstedt tog i och med segern den tredje triumfen på V65. Men det var inte långt ifrån fem segrar för Åke Svanstedt. I den fjärde avdelningen hade Quartier Latin och Åke Svanstedt svept fältet och gått undan till en ledning på några längder. Men i den sista svängen galopperade hästen bort sig och segerchansen försvann.

Skräll i avslutningen

I V65-avslutningen gjorde Earl Tilly ett kanonlopp och knäckte ledande Sundance Clover från positionen utvändigt om ledaren i högt tempo. Men det blev mycket stumma ben till slut och när Juha Siirtonen hade fått fart på Airstrike som satt sist i fältet så gick det undan. Ekipaget tog meter för meter på Earl Tilly över uploppet och när mållinjen kom så var det stenhårt. Målfotot visade att segern gick till Airstrike.

ARTIKELN HANDLAR OM