Skrällkusken kan ge dig miljoner

TRAV

59-78-51-25.

Det är vinnaroddsen som Jim Frick har delat ut vid sina senaste fyra segrar.

I onsdagens V64-omgång har han flera chanser att skrälla på nytt.

– Simb Frizz är min bästa chans, säger Solvallatränaren.

Foto: Kanal75
Skrällkusken Jim Frick har anledning att dra på smilbanden. På onsdag kan han återigen ordna miljonutdelning på V64.

Jim Frick kör i ett härligt flyt för dagen. För snart två veckor sedan satte han dit två riktiga skrällar på Solvalla och såg därmed till att fem V64-system belönades med över 2,1 miljoner kronor vardera.

Det följde han sedan upp med att skrälla till 52 gånger insatsen på V75 och i söndags var det dags igen när han vann till 25 gånger på Solvalla.

– Jag har väl aldrig ansetts vara någon skrällkusk tidigare men ibland skräller man och det är roligt när det händer, säger Frick.

När det på onsdag väntar nya V64-tävlingar på Solvalla är det återigen dags för skrällhästen Simb Frizz, som senast vann till 78 gånger på V64, att äntra banan. Han kommer knappast att stå i ett lika glatt vinnarodds den här gången, men han blir inte heller favorit.

– Han har känts kraftigt uppåt i form och hade gått bra innan förra starten också, men haft dålig lägen och inte fått till det riktigt i loppen. Senast stämde det till och då kom segern, säger Frick, som tror att fyraåringen kan bli farlig på nytt.

– Formen är bra och får han rätt lopp ska det inte vara alldeles iskallt.

Tre chanser till att skrälla

Simb Frizz får sällskap till Solvalla av stallkamraterna Major Växus (V64-2) och Anthon Bris (V64-6). Den förstnämnde startar i ett uttagningslopp till Grand Prix de L'UET och för att gå vidare till finalen i Milano 30 november gäller det att sluta bland de tre främsta.

– Major Växus kan inte slå Sahara Dynamite men han har bra form och jag hoppas vara bland de tre.

– Anthon Bris (V64-6) var dålig senast utan att jag vet varför. Han har tränat på bra efter det och allt känns som det ska. Jag tror att formen ska vara lika bra som när han slutade trea i Kriterium Consolation näst senast, säger Frick som även kör Gerry Brando i V64-5.

– Han gick hyggligt till slut senast men har ett tråkigt utgångsläge nu. Vi får hoppas att det löser sig.

Stockholms man i RixAllsvenskan

Jim Frick är inte bara ett hett namn för att han vinner till glada odds i parti och minut. Han är även en av de 16 proffstränare som blivit utvalda att delta i RixAllsvenskan. Det är ett projekt som startats av radiomannen Gert Fylking där vem som helst kan bli delägare i en travhäst för engångskostnaden 300 kronor. Dessa hästar kommer sedan fram till och med 31 oktober tävla för sina andelsägare och den häst som gjort bäst ifrån sig vinner RixAllsvenskan. Efter avslutad säsong säljs hästen och delägarna delar då på köpeskilling samt de pengar som hästen har sprungit in under året.

– Jag tycker att det här är en fantastiskt bra grej. Det är som att köpa en lott som kan bli mycket värd. Någon utdelning blir det. Sen får man se om det blir mer eller mindre än 300 kronor, säger Frick

Ola Johansson/Kanal75