TV-stjärnans heta miljontips till V64

TRAV

Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren har gjort stor succé i På Spåret.

Nu berättar TV-profilen om sin stora passion för spel på hästar.

Inför kvällens V64-omgång bjuder han på heta miljontips.

– Jag har en frisk vinnare som ska fälla storfavoriten, säger ”Hoa-Hoa”.

Foto: KANLA75

Tyngdlyftaren och krögaren har travet som stora passion. Han följer sporten regelbundet och äger flera hästar. De mest framgångsrika har varit Kotten och Yamasee. ”Hoa-”Hoa” går på Solvalla ibland och tycker bäst om att spela V64.

– Jag går på Solvalla i perioder. Ibland flera gånger i månaden och i bland inte alls. Travet är bäst att följa på plats och det är synd att publiken har minskat så mycket. Jag var där för några söndagar sedan och då var det läskigt tomt, säger han.

– Jag gillade alltid att sitta på Valla Krog tidigare men den är nästan alltid stängd på onsdagarna. Jag är inte så förtjust i Kongressen för där satt tidigare mest bilhandlare och pulverkokare. Förr fick man ligga på knä och tigga för att komma in på den fina restaurangen. Numera är det inga problem och man blir nästan inkastad när man går förbi. Senast jag var där var restaurangen kanske besatt till tio procent.

Har sålt krogen Linas Bar

”Hoa-Hoa” följer noga med travet och läser mycket och ser det mesta på tv. Det blir även mycket besök på ATG-Live.

– Jag måste erkänna att mina travbesök på banan tyvärr har minskat de senaste åren. Numera blir det ATG-Live-butiken och TV4 Plus om kvällarna. Nu har de ju dessutom börjat direktsända V64-tävlingarna varje onsdag.

– Det går inte att komma ifrån att trav är bäst på plats men man blir bekväm av sig.

Till vardags driver han krogen Linas Bar på Kungsholmen i Stockholm. Men bara ett par månader till, för ”Hoa-Hoa” har sålt den och har andra planer.

– Jag har sålt krogen men kommer att driva den ett par månader till. Nu ska jag ta det lugnt ett tag och sedan planerar jag att öppna en ny pub på Söder. Jag bor numera på Södermalm och skulle vilja ha en krog här.

Har två miljondrag på V64

Inför kvällens V64-omgång har Lennart Dahlgren läst på ordentligt i sedvanlig stil. Travfantasten har flera intressanta drag att bjuda på.

Han går ut hårt med två spikar.

– Jag går emot favoriten Derby Clipper och spikar Oblige Ås i V64-inledningen. Han var mycket bra vid segern senast då han vann hur lätt som helst. Daniel Redén är också respektlös som kusk och kastar inte ankar som många andra gör så fort Adielsson och Goop kommer farande.

– Jag hoppas och tror att vi välter storfavoriten i första men i V64-2 går det inte att rubba Sahara Dynamite. Han står i en klass för sig och det är spel mot ett mål.

– I V64-6 har jag en liten stänkare och det är Caminetto med Björn Goop i sulkyn. Han är helt bortglömd och jag tror att Goop även vinner första Dagens Dubbel med Fire, säger Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren.

FAKTA

Hoa-Hoas V64-system:

V64-1: 5 Oblige Ås

V64-2: 3 Sahara Dynamite

V64-3: 1, 2, 3, 4, 12, 13

V64-4: Alla 8 hästarna

V64-5: 2, 4, 7, 9

V64-6: 4, 5, 8

Systemet är på 576 rader