”Han har tillhört toppen i flera år”

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal75
Stig H Johansson och sin förstekusk Erik Adielsson.
TRAV

Erik Adielsson är en av Sveriges bästa kuskar.

Nu gör han upp i den mycket jämna V75-ligan mot Björn Goop.

– Han är duktig, han har tillhört ligatoppen i flera år, säger Stig H Johansson om sin förstekusk.

Erik Adielsson, precis som Björn Goop tillhör landets absolut bästa kuskar. Han är känd som framgångsrik på travbanorna och har fått det fina förtroendet att vara förstekusk åt Stig H Johansson. Adielsson har under de senaste fem åren kört in över 100 miljoner kronor och vunnit över 1000 lopp.

”Omöjligt att veta”

Björn Goop ledde V75-ligan länge under året. Men efter en liten svacka under sommaren och hösten har Erik Adielsson gått ikapp. Nu ligger de två stjärnorna på lika många V75-segrar, 42 stycken. Upplösningen i ligan kommer att bli mycket dramatisk och vem som vinner den prestigefyllda ligan återstår att se.

Vad tycker du om Erik Adielsson som kusk?

– Han har visat att han kan köra häst. Han har tillhört ligatoppen i flera år det visar ju tydligt att han är duktig, säger Stig H Johansson.

Varför valde du Adielsson som förstakusk i ditt stall?

– För att jag tyckte han var bra. Jag valde ju inte han för att det skulle bli något misslyckande. Han var tänkbar att få på alla hästar jag ville. Det var avgörande.

Lägger du dig i hur Erik ska köra i loppen?

– Vi pratar om hästarna innan loppet. Hur formen är på hästen, är den bra, eller dålig. Det avgör ju upplägget i loppet. Men jag har kört så mycket travlopp så jag vet att det inte går att bestämma hur någon ska köra, det är ju omöjligt att veta vad som händer i loppet.

Är Erik Adielsson Sveriges bästa kusk?

– Det vill jag inte uttala mig om, avslutar Stig H Johansson.