Läraren Peter blev miljonär på trav

Satte sprätt på allt

Foto: KÄRRSTRAND CLAES/KANAL75
Peter Buhlér har vunnit miljoner på trav, men satt sprätt på alla pengar.
TRAV

Peter Buhlér var med och vann 7,8 miljoner på V75.

Han slutade som lärare och levde livets glada dagar.

– Jag har satt sprätt på allt. Pengar ska inte ligga och vila, säger Buhlér.

Han var lärare på Wångens travskola utanför Östersund när han blev miljonär på trav.

Tillsammans med fem kompisar vann Peter Buhlér 7,8 miljoner kronor på V75. Det var superjackpott på och en extremt svår omgång på Färjestad. Endast tio system lyckades få sju rätt och ett av dem var konstruerat av travkompisarna Peter Buhlér och Tomas Kårvall. Dessutom var Wångens hästchef Jan Halberg med och delade på vinsten.

– Vi var sex personer och fick 1,3 miljoner var. Det var Kårvall som hade satt ihop systemet, men spikarna Tunk Nafets och Nine One One L. hade vi diskuterat fram och de var vi helt överens om. Det blev en turbulent vecka efteråt, men det var jättetrevligt, säger Peter Buhlér.

Köpte ny bil, skoter och hästar för pengarna

Själv följde han dramatiken i ATG-Lives direktsändning. Kompisarna däremot ville se loppen i Vinnare på TV4 några timmar senare. Det blev en lång väntan för Buhlér som knappt kunde bärga sig.

– Det var långa timmar och det blev många whiskey under tiden, minns Buhlér och skrattar.

Vad har du gjort med vinstpengarna?

– Jag köpte en ny bil, en Audi Quattro, en ny snöskoter, och några hästar. Det blev även ett par fina resor med familjen.

– Så jag har faktiskt satt sprätt på allt. Pengar ska inte ligga och vila enligt min mening. Men jag har också gjort mig skuldfri och det känns skönt. Livet blir lite lättare att leva när man får en sådan här vinst, säger Peter Buhlér.

Vad gör du annars idag?

– Jag har faktiskt slutat som lärare på Wången och blivit travtränare igen. Jag hade min proffslicens vilande och har återupptagit mitt gamla yrke. Sedan längtade familjen hem till Sundsvall. Både frugan och barnen trivs bättre i Sundsvall än i Östersund.

– Jag spelar fortfarande varje onsdag och lördag i bolag. Det har inte blivit några storvinster efter den tidigare succén, men man vet aldrig. Det är jäkligt roligt och spännande att spela på trav. Och så kan man ju dessutom bli rik på kuppen, säger Buhlér och skrattar igen.