”Som spelare gillar jag honom”

Micke Nybrink om vem som tar hem V75-ligan

Foto: KANAL75
Micke Nybrink
TRAV

Ställningen är 42-42 mellan superkuskarna i V75-ligan.

Men trav- och spelexperten Micke Nybrink har tittat i sin kristallkula och tror att en av kuskarna har fördel.

– Om jag skulle tippa en vinnare så blir det Erik, Stig H:s hästar har ryslig form, säger han till Trav365.

Ställningen i V75-ligan står just nu 42-42 mellan de två proffskuskarna Erik Adielsson och Björn Goop.

Vem som kommer att vinna är svårt att säga då flera V75-omgångar är kvar, men Micke Nybrink tror lite extra på Erik Adielsson.

– Båda två är otroligt bra kuskar, men det har gått bra för Stig H den senaste tiden och det talar för att Erik Adielsson vinner ligan. Men samtidigt har Björn fler kunder som han kör åt jämfört med Erik, säger han.

Nybrink gillar bägge kuskarna och menar att båda har sina fördelar.

– Erik är ruskigt startsnabb och det spelar ingen roll vilket spår han har. Han kan även improvisera i loppen om något oväntat händer. Han vågar ta beslut som verkar korkade, men som sedan blir bra. Han vet precis vad som krävs och han kör alltid så som jag vill som spelare. Som spelare gillar jag honom.

– Björn Goop gör alltid sitt jobb, men han kör lite mer offensiv och det är kanske det som skiljer dem åt. Han får en väldig fart på hästarna, men jag vet inte vad det är han gör. Även Björn är startsnabb i loppen och jag tror att det är viktigt att vara med från början, säger Nybrink.

Vilka svagheter har de?

– De har inga synliga svagheter, men de kommer in i svackor. De är inte bättre eller sämre än några andra kuskar, men då det går dåligt för dem märks det mycket mer eftersom de kör så många betrodda hästar.

ARTIKELN HANDLAR OM