42-42

Stjärnkuskarnas prestigekamp i V75-ligan

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
TRAV

Årets V75-liga kommer bli en strid in i det sista mellan superkuskarna Erik Adielsson och Björn Goop.

Ställningen just nu: 42-42.

– Det är viktigt att vinna travets elitserie, säger Erik Adielsson.

Varje år så brukar det bli hård kamp mellan de bästa kuskarna i V75-ligan. Årets liga ser ut att bli något alldeles extra.

Med bara några få veckor kvar av året så är det rekordjämt uppe i toppen av V75-ligan. Björn Goop och Erik Adielsson delar förstaplatsen och det kommer bli en mycket intressant duell ända in i det sista. Erik Adielsson leder just nu på grund av att han har fler antal andraplatser än vad Björn Goop har.

Flera heta chanser på Kalmar

Björn Goop hade en bra början på året och ledde V75-ligan med rätt så säker marginal de första månaderna av 2008. Men efter en tung sommar så kom Erik Adielsson i kapp Björn Goop och för några veckor sedan var Adielsson förbi och ledde med rätt så trygg marginal. Men under de senaste veckorna har Björn Goop gått som en ångvält på V75 och i helgen tog han två segrar medan Erik Adielsson kammade noll. Det innebär att det nu med ett fåtal veckor kvar är en stenhård strid mellan landets två bästa kuskar.

Nu i helgen går V75 på Kalmartravet och både Björn och Erik kör flera heta vinstchanser. Räkna med att båda kuskarna är sugna på att rycka i den mycket prestigefyllda ligan.

Hur mycket går du in för att vinna V75-ligan?

– Det är klart jag vill vinna men det är inget jag ligger sömnlös om nätterna för, säger Erik Adielsson.

Är detta något man tänker på när man kör lopp?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag tror det inte hade blivit så bra om man hade åkt runt och tänkt på det i loppen. Men det är klart att stämningen spetsas till och både jag och Björn vill vinna V75-ligan. Även om man inte ligger sömnlös så bryr man sig väldigt mycket. Jag försöker alltid köra min häst för bästa möjliga placering.

Vad skulle en V75-ligaseger betyda för dig i år?

– Jag har vunnit den några gånger men det är klart det skulle vara väldigt roligt om jag skulle vinna i år. Det är viktigt att vinna travets elitserie. Men gör jag inte det så kommer det nya lopp, säger Erik Adielsson till Trav365.

FAKTA

V75-ligan

1. Erik Adielsson

Segrar: 42

2. Björn Goop

Segrar: 42

3. Örjan Kihlström

Segrar: 36

4. Johnny Takter

Segrar: 25

5. Åke Svanstedt

Segrar: 24