”Grön kusk mot packet”

Nybrink om helgens V75

TRAV

Grön kusk mot packet.

Eller Åke Svanstedt mot byket.

Typ.

Det är känslan när V75 körs i Kalmar.

Och så blir det full rulle och hemmaseger i sista.

Men det är också en sådan där höst/vinter-V75-omgång där man inte har något gratis. Här gäller det att slita hårt med analyser, lusläsa allt, se allt och sen sparka till kristallkulan och försöka få någon slags bild.

Hästarna är i och för sig ganska bra, men det är inga storstjärnor som luftas; varken Järvsöfaks eller Commander Crowe startar. Så vad gör vi då? Vi tar rygg på en kusk eller tränare i stället. Får se nu… vem brukar kunna vinna två, tre lopp på V75 och vem kör alltid som vi spelare vill – för vinst i alla lägen. Jag behövde inte fundera särskilt länge: det är förstås Åke ”grön pyjamas” Svanstedt som ska ryggas.

Svanstedt har en busslast hästar till start och några av dem är kanonbra. Jag spikar två av dem:

I V75-3, gulddivisionen, har Svanstedt stallets stjärna Adams Hall till start. Jag trodde på honom i lördags men då var han bara seg och tråkig i det där loppet som vanns av Commander Crowe. Svanstedt berättar att hästen inte var på humör och han inte verkade vara det minsta trött efteråt. Gissningen att han inte trivdes på den knepiga banan är inte alltför vild. Gången före hade Adams Hall förmodligen vunnit ett V75-lopp på Hagmyren om kusken, Stefan Söderkvist, kunnat dra av huvan; snörhelvetet fungerade inte.

Adams Halls är den solklart bästa hästen i fältet och om han gör en normal prestation bör han sänka allt spurten. Jag vet att Gift Kronos tar ledningen och sedan ska slås, som klyschan lyder, och jag vet att Debbie Brodda (årets förvandslingsnummer 2008) slår allt som kommer i hennes väg. Men – nog fasen vinner Adams Hall det här?

?M.T.Cherokee sopar banan med motståndet i V75-6. Fyraåringen har gjort två starter för Åke Svanstedt och imponerat stort i båda. 800-900 kvar har han fått anfallsorder och även om det var Tony Wallin som körde honom senast, har det handlat om två äkta ”svanstedtare”. Han har svept allt i vida spår i hög fart och bara dundrat undan. Åke låter extra nöjd med träningen och pratar om att gasa för ledningen. Räkna med ett offensivt upplägg och räkna med lätt vinst. Det gör i alla fall jag.

Full rulle för hemmatränare

Min tredje spik hittar jag i V75-7. Mattias ”Rulle” Blomqvist är en mycket skicklig hemmatränare som har en reklamhäst i Strong Boy D.E. Hästen har gjort 18 starter i år och vunnit tio lopp. På slutet har han varit kanonbra och även om han nu tar klivet upp i silverdivisionen har han toppchans. Strong Boy D.E. är startsnabb och tempostark och Blomqvist meddelar full rulle från start och sen kör han så länge lampan lyser. Dessutom kommer Mattias, för första gången, utrusta sin häst med helstängt huvudlag, skygglappar – vilket betyder att han blir ännu snabbare bakom bilen. Är han klar eller är han klar? Han är klar!

Övriga godbitar:

7?Västerbo Lescure (V75-1, streckad på sju procent) skreks det om på Solvalla senast då han gjorde debut för Timo Nurmos. Han avslutade rappt efter galopp på sista bortre långsidan och det är fortsatt bra rapporter från stallet.

7?Miss Delayed (V75-2, tio procent) har inte haft någon tur på slutet. I lördags hade hon ingen flyt alls då hon hamnade i dålig rygg och fick sina chanser förstörda. Hon ser jättefin ut och står på tur.

FAKTA

Micke Nybrinks system

V75-1: 1, 3, 4, 7, 9, 12 (res 2–10)

V75-2: 2, 3, 8, 11, 14 (res 6–12)

V75-3: 10 Adams Hall (res 3–12)

V75-4: 2, 6, 7, 8, 10, 11, 12 (res 4–5)

V75-5: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 14, 15 (res 13–6)

V75-6: 5 M.T.Cherokee (res 2–10)

V75-7: 4 Strong Boy D.E. (res 7–11)

1 890 rader/945 krono

Helgens tips

1. 10 Adams Hall (Kalmar, V75-3)

Bästa hästen. Vinner efter en ”svan-

stedtare”.

2. 5 M.T.Cherokee (Kalmar, V75-6)

Grym i två raka i ny regi. Spets och slut.

3. 4 Strong Boy

D.E. (Kalmar,

V75-7) Övertygar i varje start. Tutar och kör. Spik.

ARTIKELN HANDLAR OM