Almenäs invigde Fylkings projekt

Foto: Karin Törnblom
TRAV

Jessica Almenäs och Gert Fylking invigde Rixallsvenskan i RixFM.

I Rixallsvenskan kan du köpa in dig i en travhäst – för endast 300 kronor.

– Det känns otroligt roligt att vi får chansen att göra det här, sa ATG:s vd Remy Nilson i radio.

I Rixallsvenskan har du möjlighet att köpa en andel i en travhäst för endast 300 kronor. Totalt så kommer det att vara 16 stall runt i landet. Mellan den 10 november och 31 december kan vem som helst i myndig ålder teckna sig för en andel. 300 kronor är en engångsinsats och varje häst säljs i tusen andelar. ATG-ombuden och travbanorna blir försäljningsställen. Tränarna i projektet är 16 proffs spridda över landet. De 300 000 kronor varje tränare förfogar över ska täcka inköp av hästen och alla utgifter i övrigt.

Från och med i morse är det fritt fram att köpa andel i en häst. Invigningen hölls i RixFM-studion, där Jessica Almenäs, ATG:s vd Remy Nilson och STC:s generalsekretare Ulf Hörnberg medverkade. Almenäs klippte det blågula bandet och Fylkings miljonprojekt är nu igång.

– Jag har redan provkört fem hästar och håller på att välja ut en häst till Rixallsvenskan. Det är en jättespännande satsning, sa Erik Lindegren som är tränare för Gävleborgs häst i Rixallsvenskan.

Säsongen börjar 1 mars

Den Rixallsvenska säsongen pågår mellan den 1 mars och 1 november 2009. Under den perioden får hästarna poäng efter hur de placerar sig i de lopp de deltar i. Det ägargäng vars häst samlat flest poäng får 100 000 kronor att arrangera en segerfest för.

När säsongen är över är det meningen att hästarna i projektet ska säljas på auktion. Köpeskillingen för hästen och årets insprungna pengar delas då upp bland delägarna.

– Om Rixallsvenskan får Sveriges bästa treåring kan de springa in mellan tre och fyra miljoner kronor. Årets nummer ett, Maharajah, sprang in tre miljoner. Det blir en bra slant till Rixallsvenskan i så fall, sa Remy Nilson i radio.

Vill du läsa mer angående Rixallsvenskan? Kolla HÄR