Nu gräver KFF guld på travet

Foto: ANDERS DEROS
TRAV

Festerna avlöser varandra i Kalmar.

Först har Kalmar FF-spelarna och -fansen festat i nästan en hel vecka – sedan kommer V75-cirkusen på besök.

– Vi tar med oss Lennart ­Johanssons Pokal till Kalmar-travet och spikar hemmahästen Ruby Silas, säger svenske mästaren Petter Wastå.

Kalmar FF-truppen är egentligen inget större spelande gäng.

Men travintresse finns – främst i form av ”veteranerna” Petter Wastå och Lasse Johansson som båda är gamla hästägare och spelar hyfsat regelbundet på V75.

– Vi hade en häst hos Dan Widegren. Köpte den som föl, men den fick scenskräck när den skulle ut på tävlingsbanan och sket ned sig av rädsla. Så den kom tyvärr aldrig till start. I stället blev den en ridhäst, säger Wastå.

Bra kontakt med tränare

Han kommer från Torsås och känner därmed ortens två travtränarlöften – Niklas Robertsson och Fredrik Persson – som firat stora framgångar under året.

– Det är kul att kusinerna från Torsås lyckas så bra. Jag umgicks en hel del med dem förr och gläds att det går så bra.

KFF-målvakten kommer till Kalmartravet i morgon tillsammans med bröderna Elm (David, Viktor, Rasmus), Stefan Larsson, Henrik Rydström, Mikael Eklund och Zlatan Azinovic.

– Vi kommer att dela ut priser i ett lopp, spela V75, skriva autografer och visa upp Lennart Johanssons Pokal. Det blir en heldag.

Din ”parhäst” Lasse Johansson då?

– Han är tyvärr bortrest. Så det är väl jag som får all skit om inte spelen går in.

Bästa spiken?

– Fredrik Persson låter väldigt nöjd med 7 Ruby Silas (V75-4). Och om han låter nöjd är det bara att spika.

Kommer du att investera vinsten med att bli hästägare igen?

– Inte alls omöjligt. Jag, Lasse Johansson och Niklas Robertsson har pratat om att gå ihop och få med oss några kompisar och köpa en travhäst Det skulle vara fantastiskt kul att tillhöra ett kompisgäng som hade det.

Ulrik Sandebäck