Stjärnkuskarna om sina chanser på V75

TRAV

Stjärnkuskarna slåss om den åtråvärda V75-ligan.

Erik Adielsson och Björn Goop är glödheta inför V75 i Kalmar.

– Jag kör tre hästar som spelarna bör strecka, säger Erik Adielsson.

Foto: ALN
Björn Goop och Erik Adielsson jagar segrar på V75.

Ställningen är 42 - 42 i V75-ligan. Båda superkuskarna kör i samtliga V75-lopp i Kalmar. Här kommenterar de för Trav365:s läsare om sina chanser i omgången.

Erik Adielsson om sina styrningar:

V75-1: Quantum Skipper:

– Har jag bara kört en gång och det var i våras på Jägersro då han blev fyra. Jag har faktiskt ingen koll alls på dagsformen och har inte pratat med tränaren ännu. Det känns bara dumt att kommentera mer än så eftersom han är svårbedömd för mig.

V75-2: Emma Flower:

– Var det flera år sedan jag körde och jag har ingen koll på henne för att kunna uttala mig.

V75-3: Debbie Brodda:

– Har varit strålande bra i samtliga starter för Stig. Senaste insatsen var svettig då hon slog Russel November från ”dödens”. Tyvärr har hon fått sämsta läget här med spår tolv. Det är väldigt svårt att vinna V75-lopp därifrån. Men jag tycker ändå att Debbie Brodda är så pass bra att hon platsar på kupongen. Stämmer det bara någorlunda under vägen kan hon duga.

V75-4: Quantum Winner:

– Vet jag heller nästan inget om. Men hästen har två lopp i kroppen och vann senast från ledningen.

V75-5: Tiffany Brodda:

– Galopperade senast i Breeders Crown-finalen men jag har inte pratat med Per Lennartsson om orsaken. Jag körde henne i semifinalen och då skötte hon sig bra som trea. Hästen kändes stabil då och jag tror att hon klarar fjärdespåret. Jag tycker att hon ska räknas i den här typen av stolopp och hon är given på kupongen.

V75-6: Flash Coger:

– Har jag aldrig kört och vet inte så mycket om. Men Fredrik Persson har alltid vältränat och bra snurr på hästarna. Läget är dåligt och vi får nog smyga med i det längsta.

V75-7: Lindy Later:

– Har bra form och var fin vid en lätt seger senast i billig omgivning. Gången innan gjorde han en mycket bra upphämtning efter galopp, även om han kom ifatt ganska enkelt eftersom det var dåligt tempo i täten. Hästen är snabb ut och har ett bra läge här. Normalt sett räknas han tidigt och är en av de som kan duga, säger Erik Adielsson.

Så här kommenterar Björn Goop sina V75-styrningar i Kalmar:

V75-1: Giddes Dream: (Olle Goop kör)

– Han gjorde ett helt okej lopp med skor senast, ska gå utan skor nu. Står lite tufft inne, men har hög kapacitet.

V75-2: Purple Haze:

– Svårt att sia i stoloppen. Timos hästar har väldigt hög nivå. Lurigt läge.

V75-3: Spring Ray:

– Har inte visat någon toppform på länge. Var jättebra för något år sedan, tränar bra mellan starterna, Vet vad han kan när han fungerar. Men han måste visa lite först innan man ska tro på honom.

V75-4: Don Cascade:

– Här gäller det att ha lite tur. Jag vet lite om hästen.

V75-5: Blixtra Tånga: (Olle)

– Hon har gått bra i skymundan i år. Mött årgångstopp i varje lopp. Inte räckt till där, men har gjort det bra. Bra form. Hon har kapacitet och form för att få en hygglig position i loppet.

V75-6: Nolan Streamline:

– Har stark och rejäl häst. Tål ett offensivt upplägg. Möter några bra men hästen är streckvärdig.

V75-7: Carmel:

– Har gått bra i ett år. Fick ett dåligt läge med tanke på startsnabbheten. Han bör streckas. En av de som är de bästa chanserna för mig i omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM