”Vi har ingen personlig relation”

Foto: KANAL75
TRAV

Mötet mellan Commander Crowe och Triton Sund var en riktig tungviktsmatch.

Det kan man inte säga om kampen mellan Björn Goop och Erik Adielsson.

Båda superkuskarna slåss om att väga minst.

– Det är bättre att väga 63 än 85 kilo, säger Erik Adielsson.

Det är stenhårt i den prestigefyllda V75-ligan.

Ställningen just nu är 42-42 i landets mest värdefulla kuskliga.

De som krigar sida vid sida är Björn Goop och Erik Adielsson.

Båda stjärnkuskarna har samma matchvikt och väger 63 kilo i dagsläget.

Många profiler i travsporten hävdar att vikten har stor betydelse.

– Det är svårt att säga HUR stor betydelse vikten har. Men självklart är det bättre att väga 63 än 85 kilo, säger Erik Adielsson.

De båda är bittra konkurrenter på tävlingsbanan.

Men frågan är vad Björn Goop och Erik Adielsson tycker varandra egentligen?

Så här säger stjärnkuskarna till Trav365.

Björn om Erik: Vad är Eriks starka samt svaga sidor? Har du någon gång blivit riktigt arg på honom? Blir det ofta tjafs mellan kuskar?

– Erik har inga direkta svaga sidor tycker jag. Han är väldigt komplett och allsidig, han kan köra alla sorters hästar. Sen kan han skifta i taktik i loppen, en svår motståndare.

– Vi är tävlingsmänniskor båda två, det är alla kuskar. Visst hettar det till ibland. Alla kör tufft och fränt. Alla vill framåt. Väldigt skönt att möta de i toppen. Det är ge och ta. Klart det blir tjafs någon gång. När säkerheten sätts ur spel, då blir jag arg, riktigt arg, säger Björn Goop.

”Björns resultat talar för sig självt”

Så här säger Erik Adielsson om sin värsta konkurrent:

– Björn är en offensiv kusk som vinner mycket lopp. Hans resultat talar egentligen för sig självt. Han har på kort tid tagit sig upp i toppen i Sverige och gjort det väldigt bra. Jag har ingen personlig relation till Björn, säger Erik Adielsson.

Erik först med skyddsväst

Erik Adielsson var en av de första att börja använda skyddsvästar i loppen. Efter den senaste tidens olyckor har alltfler kuskar börjat köra i skyddsväst.

– Jag är en av få kuskar som har kört med den här västen ganska länge.?Den fungerar bra och är väldigt smidig. Det är klart att det är lite ovant i början men efter 20 lopp så tänker man inte på att man bär västen på sig. Då känns den mer naturlig.?Jag tycker att västen är väldigt bra och den skyddar bra både mot ryggraden och mot bröstkorgen. Det känns helt enkelt tryggt att ha den på sig, säger Erik Adielsson.

Även Björn Goop kör i skyddsväst i loppen, dock inte alltid.

– Både och, jag borde använda den mer än jag gör. Det är behagligare att köra utan men säkrare att ha den på. Det beror tyvärr på vilka hästar jag kör när jag använder den. Det är en vanesak. Jag är skrockfull och det kan vara varmt och man kan tappa lite rörlighet.