BRAKSUCCÉ

Foto: KANAL75
TRAV

Gert Fylkings miljonsatsning RIXallsvenskan gör succé.

Andelarna i Stockholm är slutsålda – efter fem dagar.

– Det är fantastiskt roligt och jag hade inte förväntat mig det trycket som blev så fort, säger Annette Jansson på Solvalla.

Foto: SOLVALLA
Annette Jansson

För några månader sedan presenterade radiolegendaren Gert Fylking sitt miljonprojekt RIXallsvenskan. Satsningen går ut på att man ska kunna köpa in sig i en häst på ett enkelt och bekvämt sätt och förhoppningsvis kunna tjäna en slant på affären. RIXallsvenskans hästar placeras runt om i landet hos olika tränare. De olika hästarna tävlar sedan emot varandra i RIXallsvenskan. Alla hästar tävlar på lika villkor, prispengarna i loppen spelar ingen roll utan hästar får poäng efter placering i loppen.

Rixallsvenskan börjar den första mars och pågår till Breeders Crown-finalerna på Sundbyholm i november. Då kommer hästarna säljas på auktion.

Slutsålt efter fem dagar

Den tionde november i år började de första andelarna att säljas – och man kan lugnt sagt säga att intresset varit stort.

Andelarna som sålts för Stockholm är redan slut efter fem dagar.

– I dag vid 13-tiden var det slutsålt. Det innebär att vi på mindre än en vecka sålt slut på alla andelar vilket är fantastiskt. Vi hade tänkt sälja andelar ända in i december men nu blev det inte så. Jim Frick som ska träna Stockholmshästen fick reda på nyheten i dag och han jättenöjd, säger Annette Jansson och fortsätter:

– Vi hoppas de här hästägarna får blodad tand av det här och inser hur kul det är med trav. Vi ser verkligen fram emot detta, säger hon.