”Jag blir borta i tre månader ungefär”

TRAV

Stefan Söderkvist vann V65-6 med Andaloux.

Efter segern meddelade kusken att han blir borta från travet i ungefär tre månader för en operation.

– Jag har en höftled som krånglar så jag ska byta ut den, sa Söderkvist i vinnarcirkeln.

Foto: Kanal75
Stefan Söderkvist vann V65-6. Och meddelade att han blir borta från travet i tre månader. Kusken ska operera sin höft.

Stefan Söderkvist och Andaloux fick tidigt överta ledningen från Peter Ingves och Jewish Banker. Väl i ledningen fick Söderkvist bestämma tempot precis som han ville över den långa distansen. Den första kilometern travades på 1.17,8. Med ett varv från mål fick Erik Adielsson nog med det låga tempot och sände fram streckfavoriten In Cap N´Gown utvändigt om ledaren. Tempot skärptes då betydligt och de övriga fick lite problem att hänga med i tempoväxlingen. I den sista svängen började In Cap N´Gown att tröttna utvändigt och Andaloux fick några längder. Från invändig resa hittade Åke Svanstedt fram med Olganina som spurtade bra – men hann inte fram till vinnande Andaloux och Stefan Söderkvist. Söderkvist som kan ha tagit sin sista seger för året då han ska operera sin höftled och blir borta från travet i ungefär tre månader.

– Han gick undan på ett bra sätt och formen satt där, sa Stefan Söderkvist efter segern.

”Har viljan att vinna”

Åke Svanstedt hann inte fram till seger i V65-avslutningen. Men grön kusk hade en bra kväll på Halmstad ändå. I V65-1 fick Svanstedt och Indigo Broline en tung löpning men hästen kunde starkt hålla undan till seger.

– Det är en häst med hög kapacitet och viljan att vinna, sa Svanstedt i vinnarcirkeln.

Åke Svanstedt skulle ta en till seger inom V65-spelet. Med Arabe Hanover, som tidigt fick överta ledningen. Resten av loppet blev ganska odramatiskt och Arabe Hanover rann undan till en säker seger.

Omgången blev en aning favoritbetonad och utdelningen på sex rätt blev 12 622 kronor.