Kolgjinis talang visade hög klass

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal75
Lutfi Kolgjini och Juggle Face.
TRAV

Nio starter – fem segrar.

Lutfi Kolgjinis tvåårige talang Juggle Face vann V65-4 på Jägersro.

– Det blev rätt så säkert, sa Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln. 

Lutfi Kolgjinis talang Juggle Face tog den femte segern i karriären på V65. I ett uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning så segrade tvååringen.

Juggle Face var starkast

Hästen kunde inte hålla upp sitt innerspår, men efter galopper i andraspår så hittade Kolgjini tidigt ut i andra spår. Till ledningen styrdes Lutfi Kolgjinis andra häst i loppet Jester Face av Jörgen Sjunnesson. När Kolgjini kom upp utvändigt så släppte Sjunnesson ledningen välvilligt. Väl i ledningen fick Juggle Face trava i sitt eget tempo. Andrahandsfavoriten i loppet Ultradidact F. hamnade först utvändigt och det blev en kamp häst mot häst upploppet ner, men Juggle Face var starkast och höll undan.

– Jag tänkte svara upp ledningen men han var lite bökig efter bilen, så jag körde bara på säkerhet. Han är väldigt vinglig hästen. Det blev rätt så säkert och det såg Jorma också, sa Lutfi Kolgjini och meddelade att det finns lite att putsa på med hästen.

– Jag ska sätta på ett annat huvudlag och sätta på rycktussar som man kan dra så han hör vad man säger åt honom.

Segern var värd 50 000 kronor och Juggle Face fortsätter imponera på travbanorna. I den förra starten så galopperade hästen i ledningen i den sista svängen och har visat upp knepiga tendenser tidigare. Men i dag höll sig hästen på benen och gjort det riktigt bra. Segertiden blev 1.17,9/2140 auto. Nu är Juggle Face kvalificerad till Svensk Uppfödningslöping nästa lördag, där han är garanterad ett bra spår i och med vinsten i dag.