Frisläppt från fängelse – nu kör kusken igen

TRAV

Den amerikanske toppkusken Walter Case Jr har blivit frisläppt från fängelse – på prov.

Case har suttit fyra år i fängelse för att ha knivskurit sin fru – på fredag gör kusken comeback på travbanan.

– Han har absolut förbud att dricka alkohol, säger Cases advokat.

Walter Case Jr har haft en otroligt framgångsrik karriär på travbanorna. 47-åringen har vunnit hela 11 028 lopp i karriären och var den första kusken att vinna över 1000 segrar på samma säsong.

Men stjärnkuskens karriär har också kantats av alkohol och drogmissbruk. Den 22 andra juni 2003 var senast Case körde ett travlopp. Efter en tävlingsdag på Rockingham Park inträffade en incident hemma hos Case då han knivskar sin fru i ryggen med en kökskniv. Case arresterades och fick fem års fängelse.

Måste anmäla sig för myndigheterna

Nu är Walter Case Jr frisläppt från fängelset på prov, efter att ha avtjänat fyra av fem år i fängelset. Anledningen är att Case har uppfört sig bra i fängelset. Och på fredag är det tänkt att kusken ska göra comeback på travbanan. Case ska köra fem lopp på Plainridge Racecourse i Massachusetts.

– Walter Case Jr är nu bosatt på en gård i Ohio, men har fått tillåtelse att resa till Massachusetts för att köra. Han måste fortfarande anmäla sig för myndigheterna en gång per vecka och han har absolut förbud mot att dricka alkohol och ta narkotika. Gör han det, åker han in i fängelse igen, säger Cases advokat till standardbredcanada.ca.