Takter: Jag kör lopp på tisdag

Foto: ALN
TRAV

För en månad sedan skadade sig Johnny Takter allvarligt.

Nu är superkusken tillbaka – snabbare än någon hade väntat sig.

– På tisdag kör jag lopp på Jägersro, säger den nyblivne 50-åringen.

Det var inför ett lopp på Åby för ungefär en månad sedan som Johnny Takter skadade sig allvarligt.

Johnny körde Ulf Stenströmer-tränade Garcon L.L. som bråkade i volten. När Johnny skulle vända upp sin häst så kände han att han inte hade kontroll över hästen. Johnny valde då att hoppa ur sulkyn. Takter skadade sig väldigt illa när han föll i backen och fick en fraktur i en kota och dessutom trycktes två bröstkotor ihop i fallet.

Tillbaka på tisdag

Superkusken blev förd till sjukhus och där meddelande läkarna att det skulle ta upp till tre månader innan han skulle kunna vara tillbaka på tävlingsbanan igen. Men nu, en månad efter den otäcka olyckan, är Takter tillbaka.

– På tisdag kör jag lopp igen på Jägersro. Jag har suttit hemma i flera veckor och det här går inte länge. Jag var till läkaren i dag och de var mycket nöjda med hur det såg ut. Han sa att jag kan börja köra lopp igen.

Vad har du gjort de senaste veckorna när du varit skadad?

– Jag har sett mycket på tv. Jag gillar naturprogram, sport och debatter. Jag känner att det här inte går längre. Jag är väldigt körsugen.

Trodde du själv att du skulle vara tillbaka så här fort?

– Jag har bra läkkött, det har jag oavsett vad det gäller. Men doktorn sa att det kunde ta upp till tre månader så därför känns det skönt att vara tillbaka så pass snabbt. Jag tycker det är värdelöst att sitta hemma och inte göra någonting.

I söndags fyllde du 50 år, hur känns det?

– Det känns förjävligt. Det är tufft och det är inget jag tycker man ska fira. Jag fick en 50-årskris när jag fick alla kort där det stod grattis på 50-års dagen. Det kändes lite konstigt faktiskt.

Hade du någon fest?

– Det var mycket folk här i lördags. Bland annat Kari Lähdekorpi, Hans Adielsson och Lutfi Kolgjini. Det var trevligt.

Till sist Johnny, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag har allt jag önskar mig, men det får väl bli att de i min närhet får må bra och vara friska, säger Johnny Takter till Trav365.